LEUVEN MINDGATE

Amplexor overgenomen door euroscript International SA


Aandeelhouder met wereldwijde reputatie voor Amplexor, om internationale groei verder te zetten

Leuven, 14 januari 2014 – Entreprise content management specialist Amplexor wordt overgenomen door het Luxemburgse euroscript International SA. De meerderheid van de  aandelen wordt  overgenomen van venture capital fondsen, beheerd door Capricorn Venture Partners en van particuliere investeerders, terwijl het management de eigen aandelen binnen het bedrijf behoudt. Amplexor heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer € 11 miljoen en stelt een 90-tal ECM consultants en experten tewerk in België en Roemenië. Met de overname versterkt euroscript haar positie als marktleider in content lifecycle management oplossingen. Amplexor en de Belgische afdeling van euroscript, gevestigd in Zaventem, zullen samensmelten. Het overnamebedrag wordt niet medegedeeld.

euroscript ontwikkelde een gamma oplossingen voor contentgerichte klantenprocessen. Sinds 2005 biedt euroscript niet alleen sectorspecifieke diensten gericht op bedrijfsprocessen, zoals vertaaldiensten, contentcreatie en publicatie, maar implementeert en onderhoudt het ook in toenemende mate de toepassingen die deze processen ondersteunen.
 
Mark Evenepoel, CEO van de euroscript group benadrukt Amplexors jarenlange ervaring in het leveren van Enterprise Content Management solutions en haar specifieke expertise in onder meer Digital Experience Management en Collaboration: “Omdat consulting en implementaties op het vlak van Web Content Management technologie steeds belangrijker worden in ons aanbod, wilden we onze basiscompetenties versterken. Amplexors onberispelijke reputatie en staat van dienst maakten van hen de perfecte match.”

Eric Pieters, CEO van Amplexor voegt toe: “We zijn  met succes gegroeid op de Belgische markt en ondersteunen ook meer en meer internationale klanten. Om onze internationale groei voort te zetten, zochten we een partner met wereldwijde reputatie. Als pure content management speler, wilden we Amplexor integreren in een groep met dezelfde toewijding en marktkennis.”

Met de overname van Amplexor stelt euroscript een totaal van 1.600 werknemers tewerk, verspreid over 3 continenten. Meer dan 250 van hen zijn gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie en het onderhoud van ECM-oplossingen. Het team bestaat uit taaltechnologie en ECM-productexperten van software leveranciers zoals onder meer Across, Adobe, Alfresco, Drupal, EMC2, Liferay, Microsoft, Oracle, PTC, SDL en XTM. Dit helpt de groep met succes uitdagingen aan te gaan op vlak van Global Content Management, Marketing & Digital Experience Management, Product Information en After Sales Management, Plant Engineering Information Management, Official Publications en Digital Workspaces.

Wenst u meer informatie of een interview met Eric Pieters, CEO van Amplexor, of met Mark Evenepoel van euroscript, neem dan contact op met Eef Leroy bij Luna: eef@luna.be, 02 658 02 92 of 0495 59 38 02

Over Amplexor

Amplexor staat voor ‘pure content management’. De expertise van Amplexor gaat van het ontwikkelen van intranetarchitecturen tot het implementeren van informatiegedreven websites. De consultants van Amplexor bieden advies en implementatiediensten inzake informatiearchitectuur, search oplossingen, document beheersoplossingen en web content management platformen. Met haar groeiende klantenbestand is Amplexor stevig verankerd in de markt van het Enterprise Content Management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor klanten zoals Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Belfius, Digipolis, Europese Commissie, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos, Etex en Rabobank.
Amplexor, opgericht in 2001, heeft kantoren in Leuven, Gent en sinds begin 2013 één in de Roemeense universiteitsstad en technopool Cluj.

Voor meer info: http://www.amplexor.com

Over euroscript

euroscript is een marktleider in globale oplossingen voor het beheer van content over diens gehele levenscyclus. De afdelingen van euroscript International bieden hun klanten totaaloplossingen voor het ontwerpen, ontwikkelen en inzetten van een breed gamma content managementsystemen. Dankzij de deskundigheid van haar werknemers op het gebied van advies, systeemintegratie, taaldiensten, en content- en documentmanagement, is euroscript in staat om bedrijven over de hele wereld te helpen hun content op een efficiëntere manier te beheren.
Euroscript is aanwezig in 18 landen en heeft klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder de overheid, ruimtevaart, defensie en transport, industrie, biowetenschappen, financiële dienstverlening, energie en milieu.
De hoofdzetel van euroscript bevindt zich in Luxemburg. De Belgische afdeling is in Zaventem gevestigd.

Voor meer info: http://www.euroscript.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us