LEUVEN MINDGATE

Provincie Vlaams-Brabant steunt innovatieprojecten van Associatie KU Leuven


De provincie Vlaams-Brabant zet sterk in op innovatie om Vlaams-Brabant op de kaart zetten als dé toptechnologische regio. De provincie Vlaams-Brabant geeft daarom 431.900 euro aan zeven innovatieprojecten, waarvan er vier voortspruiten uit de gelederen van de Associatie KU Leuven.

  • Het ‘innovatieplatform voor regeneratieve geneeskunde’ verzamelt alle pioniers van deze revolutionaire technologie die de succesvolle behandeling en wellicht ook genezing van een aantal van de meest kostelijke en ongeneeslijke ziekten mogelijk maakt (een initiatief van KU Leuven Research & Development).
  • Masterstudenten Industriële Wetenschappen van Groep T ontwikkelen een innovatieve boot, aangedreven door een elektromotor. Ze gaan de strijd aan met andere instellingen in de Ecorace Challenge om milieuvriendelijk transport via het water te promoten.
  • In de studentenincubator krijgen ondernemende studenten een gepaste accommodatie en begeleiding bij het uitwerken en opstarten van hun eigen bedrijf (een initiatief van KU Leuven Research & Development).
  • Where is my bike spoort fietsen op na diefstal met een traceersysteem of voorkomt deze nog liever. Hierbij wordt samenwerking gezocht met de Politiezone Leuven. (een initiatief van Studentenraad Associatie KU Leuven)

De provincie Vlaams-Brabant subsidieert hiermee samenwerkingsprojecten tussen kennisinstellingen, bedrijven en/of overheden die bijdragen aan de ontwikkeling van Vlaams-Brabant als kennisregio. Het gaat om projecten die de valorisatie en transfer van kennis en het innovatieweefsel bevorderen.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us