LEUVEN MINDGATE

Professor Mark Huyse aangesteld als nieuw lid van Scientific Policy Committee CERN


De Belgische professor Mark Huyse, verbonden aan KU Leuven, wordt vanaf 1 januari 2014 lid van het Science Policy Committee van het Europees Centrum voor Nucleair Onderzoek CERN.

Het Science Policy Committee is het hoogste wetenschappelijke adviesorgaan van CERN. De leden zijn wetenschappers verkozen door hun collega's van het comité en aangesteld door de Raad van CERN, op basis van wetenschappelijke uitmuntendheid. Huyse is de eerste Belg in de 60-jarige geschiedenis van CERN die tot lid van dit comité verkozen wordt.

“Zetelen in zo’n prestigieus comité is een hele eer, maar natuurlijk ook een grote uitdaging,” aldus professor Huyse. “Het onderzoek bij CERN is uiteraard sterk gefocust op de meest fundamentele vragen die men zich kan stellen, maar uit die zoektocht volgen ook veel nieuwe ontwikkelingen die een brede impact hebben op vele domeinen in onze samenleving. Dit van dichtbij kunnen meemaken en mee sturen is razend interessant.”

Over Mark Huyse

Mark Huyse (1952) is gewoon hoogleraar aan KU Leuven en verbonden aan het Instituut voor Kern- en Stralingsfysica van het Departement Natuurkunde en Sterrenkunde. Zijn onderzoekswerk in de experimentele kernfysica richt zich vooral op de zogenaamde exotische kernen. Dat zijn kernen die artificieel moeten aangemaakt worden, maar die dankzij hun speciale eigenschappen de mogelijkheid bieden om de kernkracht te doorgronden. Zijn onderzoek dat opstartte aan de ‘Leuven Isotope Separator Online’-faciliteit gekoppeld aan het cyclotron van Louvain-la-Neuve, gebeurt nu voornamelijk aan de grote internationale deeltjesversnellers.

Contact:

Professor Mark Huyse, Instituut voor Kern- en Stralingsfysica, Departement Natuurkunde en Sterrenkunde
Tel. 016 32 72 72
E-mail: mark.huyse@fys.kuleuven.be.

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us