LEUVEN MINDGATE

Belgische pionier in 3D printen, Materialise, is vereerd om opgenomen te zijn in de Out of Hand tentoonstelling van het MAD in New York


Woensdag 16 oktober is in het Museum of Art and Design in New York tentoonstelling 'Out of Hand: Materializing the Postdigital' van curator Ron Labaco geopend.

De meest fascinerende creaties van het voorbije decennium, variërend van sculpturen en meubelstukken tot mode en transport, worden er gepresenteerd.

Vele van deze ontwerpen en kunstwerken werden geproduceerd met de 3D printing technologie van Materialise.

'Out of Hand' is de eerste tentoonstelling van een gerenommeerd museum die de invloed van digitale productie op de artistieke expressie onderzoekt en waarbij pionierswerk van meer dan 80 internationale artiesten, architecten en ontwerpers wordt tentoongesteld.

Ter gelegenheid van de inclusie in de tentoonstelling en als erkenning voor hun aandeel in de technologische innovaties in 3D printen zullen Materialise en meer in het bijzonder haar CEO, Fried Vancraen, bovendien door het Museum of Art and Design geëerd worden met één van de Visionaries Awards op 20 november.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us