LEUVEN MINDGATE

ICSense helpt Australiërs met platte speakers


ICSense gaat de Australische fabless Audio Pixels ondersteunen bij de massaproductie van diens Mems-gebaseerde speakermodules. ICSense ontwerpt de hoogspanningsdriver-Asic, integreert deze met het Mems-ontwerp en verzorgt de test- en productiediensten van de chip.

Audio Pixels zegt dat zijn Mems-ontwerp hetzelfde kan betekenen voor de speakermarkt als LCD deed voor beeldschermen. De technologie vervangt traditionele luidsprekerelementen door goedkope Mems-chipjes die digitale audio direct omzetten in geluid. Door bundelvorming met de Mems-array wordt zonder klankkast een hoge geluidskwaliteit bereikt. Volgens de Australiërs verbruikt het ontwerp tien keer minder energie dan traditionele oplossingen.

Audio Pixels werkt samen met de Leuvenaren aan een compleet modulair speaker-element van slechts een millimeter dik. Zelfstandig is dit afdoende voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, twee tot zes elementen kunnen voldoende prestaties leveren voor een televisie. Fabrikanten kunnen tot 64 van deze elementen samenvoegen.

Contact:

ICsense NV
Arenberg Science Park
Gaston Geenslaan 9
B-3001 Leuven
Belgium

Tel: +32-16-58 97 00
Fax: +32-16-58 97 20
Email: info@icsense.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us