LEUVEN MINDGATE

Kersverse Materialise-dochter RapidFit doet eerste overname


Dit is Belgisch. De inkt onder oprichtingspapieren van RapidFit als dochterbedrijf van Materialise is amper droog, of er volgt al eerste overname: van Advanced Machining in de VS.

Het is Materialise menens met de expansie van zijn nieuwe dochteronderneming RapidFit Inc. CEO Filip Dehing verkondigde bij de oprichting van RapidFit half augustus al een grote toeleverancier aan de automotive-markt te willen worden: "We hopen deze heel erg versnipperde sector te kunnen consolideren." Dat 'consolideren' via overnames verloopt, ligt voor de hand.

Er wordt werk van gemaakt: RapidFit schrijft amper twee maanden later een eerste acquisitie op zijn palmares. Het overgenomen Advanced Machining Ltd moet voortaan de 'fixtures', maar ook coördinatenmeetmachines voor automobielbouwers op het Noordamerikaanse continent gaan bouwen. Met 'fixtures' worden in de autoproductie de afmetingen van onderdelen geïnspecteerd als onderdeel van de kwaliteitscontrole.

Via zijn Amerikaanse dochter wil de onderneming voor autobouwers het verschil maken door intensief gebruik te maken van 3D-printing. Dat is de technologie waarmee moederbedrijf Materialise van Wilfried Van Caen groot geworden is. Door Chesterfield in Michigan als locatie te kiezen, zit de firma bovendien pal in het centrum van de Amerikaanse automobielindustrie.

De troeven van deze 3D-printing – snelle, quasi éénstuks maatproductie - wil Van Caen nu exporteren naar andere marktsegmenten en continenten. Om, net zoals hij voor Materialise deed, ook van RapidFit in de autobranche een 'game changer' te maken.

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us