LEUVEN MINDGATE

Bhaalu goes social & mobile


Hasselt, 03 oktober 2013. Nieuwe versie Collaborative Video Recorder ziet daglicht.

Vanmorgen werd de social & mobile release van bhaalu officieel vrijgegeven in Vlaanderen. Bhaalu is een nieuw consumentenproduct, een Collaborative Video Recorder (CVR), waarmee je het nieuwe televisiekijken kan beleven. De video recorder is vanaf vandaag social omdat je er nu gemakkelijk programma’s mee kan aanraden en je opnames kan bekijken via Facebook en Twitter. En dus werd bhaalu meteen ook mobile en kan je vanaf vandaag je opnames overal mobiel afspelen. Bhaalu is er nu al op tablet; bhaalu voor smartphone laat niet lang meer op zich wachten.

Met bhaalu kun je alle televisieprogramma’s opnemen van de zenders van je eigen bestaande TV-abonnement (voor zover reeds ondersteund). Je kan je eigen opnames later ontspannen ontdekken en bekijken, wanneer je wil, waar je wil en op welk toestel je dat wil. Met de nieuwe social & mobile release kunnen bhaalu-leden programma’s aanraden aan vrienden en van commentaar voorzien op Facebook en Twitter.

Daarnaast is de bhaalu-website volledig vernieuwd. Hier kan je betalend lid worden en mobiel kijken, of een bhaalu-box aankopen om op het grote TV scherm te kijken. De huidige social & mobile release blijft, net zoals de vorige release in mei, een release binnen het bhaalu pre-launch programma. Al komt deze testrelease al dicht in de buurt van de finale launchversie. Betalend is deze pre-launch release beperkt beschikbaar tot 2 000 bhaalu-boxen. Gratis mobiel testen kan gedurende 8 uur met uitbreiding mogelijk tot dertig dagen.

Bestaande leden van de bhaalu-community ontvingen reeds een tijdje geleden, als eerste, automatisch een upgrade. Het principe achter bhaalu Bhaalu is een Collaborative Video Recorder (CVR). Collaborative betekent samenwerkend en dat is ook precies wat de Right Bain technologie toelaat: gebruikers van bhaalu kunnen gemakkelijk samenwerken en zo een betere kijkervaring mogelijk maken voor elkaar en zichzelf, tegen een redelijke kostprijs.

Door lid te worden van de bhaalu-vereniging delen bhaalu-kijkers in de eigendom of het gebruik van de gemeenschappelijke delen van hun video recording infrastructuur, thuis of in de cloud. Door ontvangst-, opname- en playbackapparatuur te delen, zonder het private kijkscherm te delen, kunnen consumenten alles opnemen waarop ze juridisch geldig recht hebben (indien de zenders reeds ondersteund worden door de gemeenschappelijke bhaalu-hardware) en maken ze zo op een kostenefficiënte en juridisch rechtmatige manier hun nieuwe televisie kijkervaring mogelijk. Met een CVR kunnen leden geen opnames of kijkrechten overdragen naar andere gebruikers. Leden delen enkel het gebruik van hardware, niet het gebruik van daartoe ongeautoriseerde content of andere software. Consumenten dienen hun kijkrechten aan te tonen door bhaalu de elektronische factuur van hun TV-abonnement te e-mailen.

Over Right Brain Interface en bhaalu

Right Brain Interface ontwikkelt en commercialiseert bhaalu, de eerste Collaborative Video Recorder (CVR), waardoor kijkers de next-generation televisie kijkervaring kunnen beleven. Met bhaalu transformeren consumenten hun lineaire TV in on-demand TV en beleven ze zo echt Personal Catch-All TV Everywhere. Met deze persoonlijke video recorder kunnen kijkers hun volledige tv-aanbod opnemen (voor zover ondersteund) en herbekijken, over alle tv-kanalen heen waar ze rechtmatig toegang tot hebben. Via de intuïtieve bhaalu user interface ontdekken kijkers ontspannen hun eigen persoonlijke en sociale video universum en kiezen zelf waar en wanneer ze hun opnames privaat bekijken, op hun grote TV scherm of kleinere second screen.

Bhaalu wordt momenteel uitgetest binnen een private community van circa 1 000 beta en commerciële gebruikers in België, Nederland, Duitsland, de VS en Singapore. Deze eerste gebruikers reageren reeds zeer enthousiast; ze geven aan de bhaalu-kijkervaring niet meer te willen missen. Vandaag wordt bhaalu, in Vlaanderen, verder commercieel opengesteld met nog eens 1 000 bhaalu-boxen, voor nieuwe leden.

In juli 2013 kondigde Right Brain de succesvolle plaatsing van €6 miljoen kapitaal aan bij een brede groep investeerders uit het Belgische maatschappelijke middenveld en ondernemerswereld. Right Brain stelde vorige week Jo Van Gorp, ex-topman van Telenet, aan als COO.
Het hoofdkantoor van Right Brain Interface nv bevindt zich op de Corda Campus in Hasselt, België, met regionale kantoren in Duitsland, New York en Singapore.

Voor het volledige persbericht klik hier.

Perscontacten

Right Brain Interface en bhaalu
België
Yuri Hellyn
Conversation Manager
Tel: +32 (0) 9 279 42 48
E-mail: yuri@bhaalu.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us