LEUVEN MINDGATE

KU Leuven opent gloednieuw, hoogstaand onderzoeks- en testcentrum voor topsport


Op 3 oktober 2013 opent KU Leuven een gloednieuw, hoogstaand onderzoeks- en testcentrum voor topsport. De Bakala Academy, die in het nieuwe gebouw onderdak vindt, is een wereldspeler op het vlak van onderzoek, innovatie en onderwijs in de sport, en dit zowel voor eliteatleten als recreanten.

De universiteit wil samen met partner ZB Sports Development een 'Center of Excellence' uitbouwen in de wereld van wetenschap, sport en training. In het nieuwe ‘Athletic Performance Center’ zullen (top)sporters en onderzoekers samenwerken om sportprestaties te verbeteren. Het centrum beschikt over 5 hoogtekamers en state-of-the-art testfaciliteiten. Dit gebouw is een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen universitair sportonderzoek en de topsportwereld.

Tijdens de officiële opening van het Athletic Performance Center in aanwezigheid van dhr. Zdenek Bakala en rector Rik Torfs, zullen ook heel wat topsporters en partners aanwezig zijn: KBWB, WBV,  VTDL, Parantee, Omega-Pharma Quickstep met Tom Boonen & Zdenek Stybar, Team Bart Swings, BMB Uplace Pro Triathlon Team, Team Borlée en het nationale kajakteam.

Contact:

Peter Hespel, Onderzoeksgroep Inspanningsfysiologie KU Leuven
tel: 0486/26 31 88
e-mail: peter.hespel@faber.kuleuven.be

Bron: KU Leuven nieuwsdienst

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us