LEUVEN MINDGATE

Sociaal Investeringsfonds SI2 Fund realiseert tweede investering


Na een eerste investering in FitClass eind 2012, schakelt SI2 Fund een versnelling hoger met een tweede investering in Boobs-‘n-Burps. SI2 Fund, opgericht in 2012, investeert in ondernemingen die hun economisch model bouwen op een maatschappelijke uitdaging en zo streven naar een positieve sociale impact. SI2 Fund haalde via een beperkte groep investeerders in korte tijd € 12 Mio op.

Na een eerste investering eind 2012 in FitClass, dat mensen opnieuw met plezier wil leren bewegen en hiervoor toegankelijke en laagdrempelige beweeg- en adviescentra in scholen vestigt, rondde SI2 Fund eind juli 2013 een tweede investering af in Boobs-’n-Burps NV.
Boobs-‘n-Burps startte 3 jaar geleden en specialiseert zich in borstvoedingsproducten en ondersteunende diensten. De onderneming wil het imago van borstvoeding aantrekkelijker maken, de noden van jonge moeders beantwoorden en zo meer baby’s langer aan de borst krijgen.

Sociaal ondernemingsfonds met ruime middelen
SI2 Fund (Social Impact –tot-de-tweede macht) startte in juli 2012 als een initiatief van Piet Colruyt, Stefan Yee en i-propeller NV met een startkapitaal van € 5 Mio. In 2013 werden bijkomende cornerstone investeerders aangetrokken (ondermeer Sabina Leysen en de familie de Pret) en een tiental extra investeerders toegevoegd. Het huidige kapitaal bedraagt € 12 Mio. SI2 Fund onderscheidt zich van andere fondsen door haar keuze van investeringen niet alleen te baseren op economische return. Het fonds kiest ervoor sociale ondernemingen te steunen wiens activiteit vertrekt vanuit een maatschappelijke doelstelling en op een marktgedreven manier wordt uitgebouwd. De sociale impact staat daarbij hoog op de beoordelingslijst van het Fonds, samen met een fair financieel rendement. SI2 Fund biedt hiermee een oplossing voor sociale ondernemingen die, omwille van het huidige ondernemersklimaat enerzijds en het premature begrip voor sociaal ondernemen anderzijds, moeilijk toegang vinden tot de klassieke financieringskanalen.

Contact:

Voor SI2 Fund:
Fried Roggen, fund manager
+32486 95 25 54f
ried.roggen@si2fund.com

Voor Boobs-‘n-Burps:
Roeline Ham, gedelegeerd bestuurder
+32 478 76 53 25
roeline@boobs-n-burps.be

Voor Nauta Dutilh:
Evy Van den Block, PR & External Communications Officer
+32 499 69 84 06
evy.vandenblock@nautadutilh.com

Voor BDO:
Ann Celis, Head of Communication,
+32 473 63 75 83
ann.celis@bdo.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us