LEUVEN MINDGATE

Negen Vlaamse bedrijven kandidaat voor Global Cleantech 100 ranking


De Cleantech Group stelt jaarlijks een ranglijst op van bedrijven over heel de wereld die naar zijn mening de meest innovatieve en veelbelovende zakenideeën uit de 'cleantech'- industrie aanreiken. Met andere woorden, ondernemingen die vandaag het best gepositioneerd zijn om de uitdagingen naar milieutechnologie van morgen op te lossen en waarvan de jury verwacht dat ze 'waarschijnlijk impact en groei zullen kennen in de komende 5 à 10 jaar'.

In de Global Cleantech ranking raken is een zaak van prestige, die niet alleen de betrokken ondernemingen een hart onder de riem steekt, maar ook deuren opent naar internationale erkenning en financiering.

Voor Vlaanderen neemt Flanders Cleantech Association de honneurs waar om de kandidaten voor de verschillende disciplines voor te dragen. Dat overlegt daarvoor hoofdzakelijk met investeringsvehikels - Capital-E, Capricorn Venture Partners, LRM, PMV – en met i-Cleantech Vlaanderen vzw.

Dit jaar stuurt FCA een lijstje met negen deelnemers naar de VS: Thyphoon voor Air & Environment; Proviron voor Biofuels & BioMaterials, Hydrogenics voor Energy Storage; Layerwise voor Materials; Remo Milieubeheer voor Recycling & Waste; Elster EnergyICT voor Smart Grid; Ikaros Solar voor Solar; Triphase voor Transportation; en NuReSys voor Water & Wastewater.

Voor Typhoon (Lucht & leefmilieu) komt de nominatie alvast als een verrassing. Frederic Bulcaen, gedelegeerd bestuurder: “Intern vinden we het heel normaal dat we dagelijks, en al meer dan 50 jaar, innovatieve producten en projecten ontwikkelen.” Kris Devidt, mede-gedelegeerd bestuurder vult aan: “Het feit dat wij zowel zelf onze engineering doen en eigen ontwikkelde componenten inzetten is redelijk uniek in de wereld.”
Typhoon ontwerpt en bouwt luchttechnische oplossingen, zoals industriële stofafzuig-, pneumatische transport- en afscheidingsinstallaties en heeft twee vestigingen: in Beveren-Leie en in Tilburg.

Op 9 en 10 oktober 2013 wordt er een gala georganiseerd in Washington DC met alle finalisten. 

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us