LEUVEN MINDGATE

H. Essers en Medec Benelux winnen leeuw van de export 2013


H.Essers uit Genk en Medec Benelux uit Aalst mogen zich een jaar lang Leeuw van de Export noemen. In de categorie 'kleine bedrijven' won Medec Benelux het pleit, terwijl H.Essers in de categorie 'middelgrote en grote bedrijven' als eerste uit de bus kwam.

H.Essers uit Genk, winnaar in de categorie 'middelgrote en grote bedrijven', en Medec Benelux uit Aalst, winnaar in de categorie 'kleine bedrijven', werden door Flanders Investment & Trade bekroond voor hun uitzonderlijke exportprestaties. In 2012 maakte de export van de winnaars respectievelijk 84% en 99,66% van hun totale omzet uit.

Het transportbedrijf H.Essers is een internationale toonaangevende logistieke dienstverlener voor multinationale topspelers in sectoren zoals chemie, farmaceutica en gezondheidszorg. H.Essers verleent logistieke diensten voor export van goederen naar alle landen van Europa, en ver daarbuiten. In 2012 behaalde deze onderneming een geconsolideerde omzet van ruim 388,3 miljoen euro. Het bedrijf getuigt volgens de jury van een sterke strategische visie en kan daarnaast een sterk dossier en mooie exportcijfers voorleggen. Ook het innovatieve karakter van de onderneming is een sterke troef volgens de jury.

Medec Benelux is producent van hoogwaardige anesthesieapparatuur. Initiële doelmarkten waren België en Nederland, maar al snel breidde Medec Benelux ook uit naar andere landen. In 2012 exporteerde het Aalsterse bedrijf naar 93 landen wereldwijd. Medec Benelux telt ondertussen 40 medewerkers en elke dag worden 15.000 patiënten wereldwijd beademd met een toestel van Medec. Naast de sterke passie voor het ondernemerschap weet de jury de sterke toekomstvisie en het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf sterk te appreciëren.

Meer weten over de Leeuw van de Export? Ontdek er alles over op www.leeuwvandeexport.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us