LEUVEN MINDGATE

Een geslaagde jubileumeditie voor Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen vzw - Bizidee!


Antwerpen – Donderdag 30 mei vond de prijsuitreiking van de 10de editie van Bizidee plaats. Het was een groot succes met een grote opkomst. Stand-up comedian Bas Birker zorgde voor een luchtige sfeer. De spanning voor de talrijke deelnemers liep hoog op en mondde uit in een geslaagde top 3, alsook tevreden BizzBuzz-Award – en Flair-Award – winnaars!

De deelnemers van deze jubileumeditie hebben al een heel parcours achter de rug wanneer zij op dit event verschijnen. Tijdens de eerste fase van de ondernemingsplanwedstrijd dienden zij hun business-idee in waarna een mondelinge jurering volgde. Daarna ging de tweede fase van start en kregen de deelnemers de mogelijkheid om een persoonlijke coach te raadplegen die hen doorheen het hele proces bijstaat om tot een goed en vooral realistisch businessplan te komen.

Op het einde van deze tweede fase volgt er opnieuw een mondelinge jurering met als afsluiter de prijsuitreiking met de bekendmaking van de winnaars. De 3 podiumplaatsen werden ingenomen door gedreven en verdiende winnaars!

Dé grote winnaar werd Alexandre Cardon met het project Qustomer. Een innovatief loyaliteitsprogramma (klantenkaartsysteem) voor op de iPad met verschillende voordelen voor de klant alsook de eindgebruiker. Hij nam een geldprijs ter waarde van maar liefst €25.000 startkapitaal mee naar huis.

De tweede plaats ging naar Daan Bergers met het project Qualenica. Een farmaceutische onderneming gespecialiseerd in huismerkproducten voor apotheken. Door middel van mobiele productie-eenheden zal Qualenica de lokale apotheek bijstaan tijdens de bereiding van de huisbereide geneesmiddelen.

De derde plaats werd weggekaapt door Johan Jacobs met het project Millibeter. Met dit project wil men op een duurzame en rendabele manier chitine en chitine-derivaten produceren uit vliegenlarven, meer bepaald op basis van de biomassa van de larven van de zwarte wapenvlieg.

Het regent prijzen bij Bizidee. Immers, naast de top-3 is er ook nog de winnaar van de BizzBuzz-Award, namelijk Kristoff Van Rattinghe met het project Otuso. Het project heeft als doel ouderen die alleen wonen langer zelfstandig en kwaliteitsvol thuis te laten wonen via een virtuele oplossing.

Tijdens deze 10de editie werd eveneens de eerste Flair-Award uitgereikt met als trotse winnaars Jens Helderweirdt & Lokke Bruyndonckx met het project Kine@Home. Deze applicatie heeft als doel het zelfstandig revalideren te verbeteren en vult de kinesitherapeut aan op die momenten dat de patiënt zelfstandig revalideert.

De 10de editie van Bizidee was een waar success! Maar liefst 94 businessplannen werden ingediend, het hoogste aantal ooit! Er is dus wel degelijk nood aan goede ondersteuning en coaching. Gedreven deelnemers met een innovatief businessplan staan klaar om de markt te veroveren en Bizidee tracht hierbij ondernemend Vlaanderen een duwtje in de rug te geven.

Wat na Bizidee?  Heeft je project potentieel om de markt te veroveren?

Bizidee deelnemers die hun project verder wensen uit te werken, kunnen deelnemen aan een hands-on 2 daags begeleidingsprogramma voor pre-starters, georganiseerd door Leuven.Inc op maandag 9 en dinsdag 10 september.

Geïnteresseerden kunnen verdere info en het programma van deze 2-daagse begeleiding opvragen via marketing@leuveninc.com.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us