LEUVEN MINDGATE

Passwerk bestaat 5 jaar


Passwerk is een uniek concept, een uniek bedrijf met unieke mensen. Passwerk combineert haar economische dimensie met een sociale en biedt dit als meerwaarde aan haar klanten aan. Passwerk bevindt zich op de convergence market. De organisatie van Passwerk past zich aan het profiel van haar medewerkers aan en niet omgekeerd. De medewerkers, de prestaties en de ontwikkeling van haar medewerkers staan centraal.

Passwerk zet de kwaliteiten van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) met een normale begaafdheid in voor het testen van software. Door de professionele omkadering, door middel van jobcoaching, worden de beperkingen van de medewerkers met ASS gecompenseerd.

De Passwerkers beschikken door hun autismespectrumstoornis over bijzondere kwaliteiten. Door de combinatie van deze natuurlijke gaven met een professionele opleiding en begeleiding, blinken onze Passwerkers onder meer uit in softwaretesting  (systeemtests, gebruikersacceptatietests en regressietests) en quality-assuranceopdrachten (bijvoorbeeld het opstellen van een gebruikershandleiding, data cleansing, data- en tekstmigratie, controle van data, inbrengen van gegevens, interactieve scanning...).

Passwerk bestaat 5 jaar!

Nico De Cleen, Directeur, meldde hierover het volgende:

"De start van Passwerk, in februari 2008, kwam er net voor de economische crisis die in 2009 in alle hevigheid in Europa en andere continenten uitbarstte. Op het eerste gezicht lijkt dit geen ideale periode om van start te gaan, maar crisissen komen altijd op een slecht moment en helaas hebben we daar zelf geen impact op. Door de crisis werden we echter wel uitgedaagd en zijn we er voluit tegenaan gegaan.  Je leert door zulke economische malaise op korte termijn het klappen van de zweep en daar kan een bedrijf op langere termijn alleen maar beter van worden. Gelukkig lijkt het tij te keren, trekken de crisiswolken stilaan op en lijkt er eindelijk een economische lente in aantocht. Wij zijn ervan overtuigd dat die economische revival het ons mogelijk gaat maken verder door te groeien en vruchten te plukken van de in de voorbije periode geleverde inspanningen. De kwaliteit van onze dienstverlening, het goed uitgewerkte netwerk en de groeiende bewustwording rond het belang van testing en quality assurance zullen onze marktpositie verder verstevigen.

Passwerk is uit het niets geworden tot wat het nu is, het bedrijf heeft zijn duurzaamheid bewezen en zal in de toekomst nog verder uitgroeien tot een referentie voor de hele sector. De toekomst lacht ons toe. We hebben er nog evenveel zin in als bij de opstart. We zitten nog boordevol plannen, we zijn nog altijd even ambitieus! De ‘bankzitters’ hebben inmiddels kennisgemaakt met onze ‘app masterclass’, een introductie in de wereld van apps en mobile. Het is onze bedoeling alle toekomstige ‘bankzitters’ kennis te laten maken met de wereld van apps en hen de middelen en ondersteuning aan te reiken  om zelf applicaties te ontwikkelen, zelf te programmeren of te ontwerpen, inventarisaties van bestaande apps te doen, apps te testen enz. Dit alles  vooral vanuit een door het aanbod gedreven benadering. Er wordt een nieuwe, interessante invulling gegeven aan de tijd tussen projecten. Activiteiten die tot de verbeelding spreken, die verder bouwen op individuele competenties. Dit is tevens bedoeld als leertraject en we zijn ervan overtuigd dat dit op termijn vruchten zal afwerpen. Passwerk was van bij de start vernieuwend en zal dat in de toekomst ook blijven!"

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us