LEUVEN MINDGATE

Professor Sabine Van Huffel ontvangt eredoctoraat in Eindhoven


Op haar 57ste ‘Dies Natalis’ heeft de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een eredoctoraat overhandigd aan professor Sabine Van Huffel van de KU Leuven. Ze is een wereldautoriteit op het gebied van de biomedische signaalbewerking. Dat expertisegebied levert technieken op die nodig zijn om zonder operatie in het lichaam van patiënten te kijken en behoort ook tot de sterktes van de TU/e.

Sabine Van Huffel is sinds 1998 hoogleraar aan het Departement Elektrotechniek. Ze is hoofd van de onderzoeksgroep Biomedical Data Processing, die onder meer vijftien promovendi en zeven postdocs telt. Ze werkt nauw samen met tal van toonaangevende medici en heeft meer dan driehonderd publicaties in vooraanstaande technische en medische tijdschriften op haar naam. 

“Haar fundamentele werk heeft uitstraling gevonden in een brede waaier van medische specialismen, zoals de perinatologie, neurologie, urologie, oncologie, en radiologie. Een onderscheidend en uniek kenmerk van haar werk is de synergistische combinatie van wetenschappelijke diepgang en toepassingsgerichtheid”, zei professor Jan Bergmans, erepromotor van Sabine Van Huffel, in zijn laudatio. “Haar onderzoek heeft grote vorderingen gebracht in de diagnostische kracht, robuustheid en numerieke betrouwbaarheid van biomedische signaalbewerkingstechnieken.”

Hij prees Sabine Van Huffel ook als rolmodel voor vrouwen in de techniek: “Ze slaagt erin om haar veeleisende carrière te combineren met haar rol als moeder van een groot gezin. In Leuven was ze een drijvende kracht achter het masterprogramma biomedische technologie. Ook heeft ze gefungeerd als rectoraal adviseur voor gelijke kansen en diversiteit, en is ze al vele jaren zeer actief in het propageren van ingenieursstudies bij vrouwen.”

Thema van de 57ste 'Dies Natalis' van de TU/e was 'Imagine': de verbeeldingskracht als motor voor de vooruitgang van wetenschap en technologie, met als doel de wereld te verbeteren.

 

Bron: KU Leuven Nieuws
Foto copyright: TU/e - Bart van Overbeeke

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us