LEUVEN MINDGATE

Track & trace systeem van GeoDynamics doet intrede in het wielrennen


Zestien voertuigen van wielerploeg Omega Pharma - Quick-Step zijn sinds deze maand uitgerust met een track & trace-systeem van GeoDynamics. Het track & trace-systeem zal de ploeg voordelen opleveren tijdens de voorbereiding op wedstrijden. Ook maakt het een efficiënter beheer van het wagenpark mogelijk.

GeoDynamics rustte de wagens uit met zijn ‘blackbox’. Dat apparaatje met gps- en gsm-verbinding stuurt de locatie van een wagen door naar de gecentraliseerde servers. Op hun laptop, tablet of smartphone kunnen de ploegleiders volgen waar elke wagen zich bevindt.

De sportdirecteurs gebruiken het voor de logistieke planning tijdens de voorbereiding op een koers. Tijdens een wedstrijd zal het systeem voor plaatsbepaling op afstand de bevoorrading efficiënter maken.

Als een auto gestolen zou worden, kan men in realtime en precies op een kaart traceren waar die zich bevindt.

De administratie zal vanuit de kantoren in Wevelgem de kilometerstand van elke wagen in het oog houden, zodat geen enkel onderhoud of keuring gemist wordt.

Omdat elke chauffeur zich via een badge moet identificeren alvorens met een ploegwagen te vertrekken, wordt ook de toewijzing van mogelijke verkeersboetes vergemakkelijkt.

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us