LEUVEN MINDGATE

CMOSIS winnaar van IWT-innovatieprijzen 2013


De IWT-awards vallen niet zomaar elk bedrijf te beurt. Het IWT moet de innovatie kunnen meten, en dat kan ze logischerwijze alleen voor ondernemingen die gedurende de afgelopen vijf jaar een project onder haar vleugels hebben afgewerkt.

Er zijn drie categorieën: de 'Paul Zeeuwts Award’ voor het project met een belangrijke economische meerwaarde; eentje voor het project met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde en een derde voor de beste starter.

Voor de laatste categorie ging de prijs naar CMOSIS uit Antwerpen. CMOSIS is naar verluidt op korte tijd zeer sterk gegroeid en gaat dit jaar zelfs naar de 70 werknemers evolueren. Bij CMOSIS gaat het over Vlaamse technologie, die wereldwijd wordt vermarkt, en die op korte tijd ook voor een sterke groei heeft kunnen zorgen.

De 'Paul Zeeuwts Award’ ging dit jaar naar Pattyn Packing Lines uit Brugge. De jury beloonde Pattyn naar eigen zeggen 'omdat het zich als Vlaams familiebedrijf, via technologische innovaties heeft kunnen ontwikkelen tot een wereldspeler van formaat'. Zij konden door hun innovatieprojecten een nieuwe generatie machines ontwikkelen, waardoor de omzet van het bedrijf in de laatste 3 jaar meer dan verdubbelde en het aantal jobs steeg van 50 naar 70.

De IWT Award voor het project met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde ging naar Aristico uit Diepenbeek. Met zijn technologische innovatie Cubigo meent deze firma een antwoord te kunnen bieden aan één van de belangrijkste uitdagingen voor de ‘Zorgstaat van morgen’ , ondermeer door comfortverhoging van de eindgebruikers en kostenbesparingen voor de overheid.

Minister van Innovatie Lieten: ”Jammer genoeg stuiten heel wat kmo’s op drempels die hun enthousiasme om te innoveren temperen. Ik wil hen een duw in de rug geven.“

 

Bron: Engineeringnet.be
Foto: CMOSIS

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us