LEUVEN MINDGATE

Cargill neemt voedingsvezeltechnologie van Belgische Fugeia over


Cargill heeft de technische kennis voor de extractie en zuivering van vezels en antioxidanten uit tarwezemelen verworven van het Belgische technologiebedrijf Fugeia. Op 22 februari werd een overeenkomst getekend waarbij de Europese divisie voor zetmeel en zoetstoffen van Cargill de rechten van technieken en producten van Fugeia verwerft.

Fugeia is een spin-off van de KU Leuven. Het bedrijf is actief op het gebied van voeding en gezondheid. De onderneming ontwikkelde een gepatenteerde techniek voor het extraheren en zuiveren van van vezels en antioxidanten uit tarwezemelen. Het resulteert in een product met een zachte neutrale smaak rijk aan arabinoxylan-oligosacchariden (AXOS). AXOS is heel goed oplosbaar in water en kan gemakkelijk worden gemengd in voeding en dranken.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us