LEUVEN MINDGATE

Het Duitse Tekom richt Belgische afdeling op


Het Duitse tekom, Europa’s grootste vereniging voor technische communicatie en informatieontwikkeling, richt een afdeling in België op. De Subfaculteit Taal en Communicatie (KU Leuven/Thomas More Antwerpen) is de enige academische partner.

Tekom telt momenteel een vijftiental regionale afdelingen en vier Europese ‘Country Groups’. De Country Groups engageren zich om in hun land technische communicatie te promoten en activiteiten van tekom te organiseren.

Op 18 april 2013 wordt met een ‘tekom Belgium Foundation Event’ in Antwerpen voor het eerst een Belgische afdeling van tekom opgericht. Tot de leden van het Initiative Committee van tekom Belgium behoren: Susanna Akdut (Roxell NV), Corry Clybouw (Agfa Healthcare), Birgitta Meex (KU Leuven) en Hans Van Heghe (ICMS group).

“tekom wil graag meer voet aan de grond krijgen in verschillende Europese landen, waaronder België. In vergelijking met Duitsland zijn het domein en het beroep van technical communicator of technische Redacteur in België nog weinig gekend en gewaardeerd”, zegt Birgitta Meex, docente aan de Subfaculteit Taal en Communicatie (KU Leuven/Thomas More Antwerpen) en de enige door tekom gecertificeerde trainer in technische communicatie in België.

Expertise

De Subfaculteit Taal en Communicatie staat als enige academische partner mee aan de wieg van de oprichting van een Belgische tekom-afdeling. “De expertise die in onze subfaculteit aanwezig is op het vlak van o.m. taal en meertaligheid, technisch en juridisch vertalen, lokaliseren, professionele en zakelijke communicatie, terminologiebeheer biedt een ideale basis om opleiding en training te verzorgen in het domein van de technische communicatie. Concreet denken we aan een curriculumuitbreiding in de richting van technische communicatie en de integratie van nieuwe onderwijs- en onderzoekstopics”.

Meer info:

Birgitta Meex: 03/206.04.91, tekom.Belgium@lessius.eu

http://www.tekom.de/upload/alg/2013-04-18_tekom_event_Agenda.pdf
 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us