LEUVEN MINDGATE

Amplexor opent kantoor in Roemenië


Leuven, 16 januari 2013 – Content management specialist Amplexor blijft uitbreiden en doet dat in 2013 buiten de landsgrenzen. Het bedrijf opende onlangs een kantoor in de Roemeense universiteitsstad en technopool Cluj.

Amplexor groeide de voorbije jaren onophoudelijk, met een omzettoename van 31% in 2011. In 2012 bediende het bedrijf klanten als Kinepolis, Daikin Europe, Nationale Loterij en Rabobank. Om aan de toenemende vraag te blijven voldoen en de onderneming nog competitiever te maken, werd in januari een kantoor opgestart in de Roemeense stad Cluj.

Eric Pieters, CEO van Amplexor, legt uit: “Het is een algemeen zeer binnen de IT-sector en ook Amplexor ontsnapt er niet aan: het aantal geschikte sollicitanten ligt te laag om onze continue groei te ondersteunen. In Roemenië studeren veel meer studenten met een IT-diploma af dan in België, zo’n 800 per jaar in Cluj alleen al. Daarom zullen we nu een deel van onze IT-development, in eerste instantie Drupal-ontwikkeling, naar Cluj verplaatsen.”

Met een groter menselijk kapitaal kunnen Amplexors klanten rekenen op een meer flexibele dienstverlening. Het aanspreekpunt voor de klant, de account manager of project manager, zal uiteraard Nederlandstalig of Franstalig blijven.   

“We kozen voor Roemenië omdat het land qua afstand en cultuur relatief dicht bij België ligt”, zegt Eric Pieters. “Bedoeling is om met dit filiaal een sterke start te maken en tegen het einde van 2013 10 tot 15 mensen in dienst te hebben. Deze nieuwe werknemers zullen eerst naar België komen voor een interne opleiding en om best practices uit te wisselen.”

Country manager van Amplexor Roemenië is Ovidiu Negrean. Met zijn 10 jaar ervaring in IT-development, IT-ondernemen en het leiden van teams is hij de geschikte persoon om deze taak op zich te nemen. Eric Pieters: “We kennen Ovidiu al jaren, hij is al geruime tijd actief in België. Met zijn mix van Roemeense en Belgische ervaring zal hij de noden van onze klanten perfect weten in te schatten.” Ovidiu Negrean, country manager Amplexor Roemenië: “Ik kijk er naar uit om een Roemeense afdeling uit te bouwen die de Belgische en internationale activiteiten van Amplexor op een efficiënte manier kan ondersteunen. Zo kunnen we, zowel in België als in Roemenië, samen groeien en de toekomstige technologische opportuniteiten optimaal benutten.”

De Roemeense afdeling van Amplexor is operationeel vanaf januari 2013.

Wenst u meer informatie of een interview met Lode Vandermeulen,
Sales Manager van Amplexor, neem dan contact op met Sofie De Smet bij Luna: sofie@luna.be, 02 658 02 92

Over Amplexor

Amplexor staat voor ‘pure content management’. De expertise van Amplexor gaat van het ontwikkelen van intranet architecturen tot het implementeren van informatie gedreven websites. De consultants van Amplexor bieden advies- en implementatiediensten inzake informatie architectuur, search oplossingen, document beheersoplossingen en web content management platformen. Met haar groeiende klantenbestand is Amplexor stevig verankerd in de markt van het Enterprise Content Management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor klanten zoals Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Dexia, Digipolis, Europese Commissie, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos en Rabobank.

Voor meer info: http://www.amplexor.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us