LEUVEN MINDGATE

Eindhovense eredoctoraat voor Leuvense professor biomedische-signaalverwerking


De TU Eindhoven reikt aankomende voorjaar een eredoctoraat uit aan Sabine Van Huffel (54), hoogleraar biomedische signaalbewerking aan de KU Leuven. Volgens de TU is Van Huffel een van ‘s werelds leidende autoriteiten in haar vakgebied, dat tevens een speerpunt in Eindhoven is. Ook is zij een rolmodel voor vrouwen in de wetenschap.

Van Huffel is sinds 1998 hoogleraar in Leuven bij de Leuvense faculteit Electrical Engineering en leidt daar de Biomedical Data Processing-groep met onder meer vijftien promovendi en zeven postdocs. De TUE prijst de manier waarop ze wetenschappelijke diepgang weet te combineren met de toepassing. Ze werkt nauw samen met toonaangevende medici en heeft meer dan driehonderd publicaties op haar naam staan, verspreid over medische en technische tijdschriften. Haar boek The total least squares problem is een standaardwerk geworden.

Van Huffel is fellow bij de European Alliance for Medical and Biological Engineering en de IEEE. Ze is ook penningmeester van de Benelux-chapter van de IEEE Engineering in Medicine & Biology Society.

Bron: Pieter Edelman –Bits&Chips

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us