LEUVEN MINDGATE

KU Leuven Kulak opent nieuw onderzoeksgebouw voor Biowetenschappen


Op 5 december opent KU Leuven Kulak een gloednieuw onderzoeksgebouw voor het ‘life sciences’ onderzoek. Het gebouw telt zo’n 1000 m2 aan moderne laboratoria en huisvest een 60-tal onderzoekers uit de ‘life sciences’ of biowetenschappen (biologie, biochemie, biotechnologie, bio-ingenieurswetenschappen en biomedisch onderzoek). De nieuwe laboratoria bieden onder andere state-of-the-art faciliteiten voor moleculair onderzoek.

Koenraad Muylaert, voorzitter van de onderzoeksfaciliteit: “De voorbije jaren verdubbelde het aantal ‘life sciences’ onderzoekers op de campus. Het nieuwe onderzoeksgebouw moet hen de nodige ruimte bieden. De nieuwe infrastructuur is ook nodig om hoogstaand onderzoek van internationaal niveau te kunnen blijven uitvoeren.”

Jan Beirlant, campusrector: “Met dit nieuwe gebouw kan Kulak onderzoek in samenwerking met bedrijven uit de regio verder uitbouwen. De laboratoria moeten ook de nodige ruimte bieden om de studenten nauwer te betrekken bij het onderzoek. Dit is belangrijk in het kader van de inrichting van een derde bachelor Wetenschappen en Technologie en Biomedische Wetenschappen in Kortrijk.”

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door de Technische Diensten van de KU Leuven, en sluit naadloos aan bij de reeds aanwezige laboratoria op de campus. Bij het ontwerp werd niet alleen aandacht besteed aan de noden van het onderzoek, maar ook aan duurzaamheid en energiebesparing en aan de integratie van het gebouw in de groene omgeving. De architecten kozen voor een compact volume met twee bouwlagen. Heldere werkruimtes, patio’s en binnentuinen maken de groene omgeving maximaal zichtbaar.

De nieuwe ‘Interdisciplinary Research Facility’ (IRF) wordt mee gefinancierd door het Doelstelling 2-project ‘Ondernemingsgerichte kennisontwikkeling en -valorisatie in West-Vlaanderen’, met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en cofinanciering van Vlaanderen in Actie / Agentschap Ondernemen en de provincie West-Vlaanderen.

Meer informatie op http://www.kuleuven-kulak.be/openingirflifesciences.

Locatie:

KU Leuven Kulak, E. Sabbelaan 53 lokaal E1001, Kortrijk

Contact voor de pers

Professor Koenraad Muylaert, verantwoordelijke van de IRF voor Life Sciences, tel. 056 24 62 83 of 0485 92 57 71

De pers kan op 5 december tussen 9 en 12 uur op afspraak een kijkje nemen en enkele beelden maken in het nieuwe gebouw. U kunt hiervoor contact opnemen met professor Koenraad Muylaert.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us