LEUVEN MINDGATE

Smart Grids: wereldwijde federatie kiest Belg Ronnie Belmans als Executive Director


Terwijl Vlaanderen zich opmaakt voor het volgende rondje bekvechten over de zin of onzin van smart grids, hebben wereldwijd 27 nationale organisaties de handen in elkaar geslagen om de verwachte groei-explosie in goede banen te leiden.

Blijkt nu toch - 'na een wereldwijde zoektocht die eerder dit jaar begon' - nota bene een Belg, Professor Ronnie Belmans, verkozen te zijn tot directeur van deze 'Global Smart Grid Federation'... Belmans is CEO van EnergyVille en voormalig voorzitter van de Belgische distributienetbeheerder Elia.

De Global Smart Grid Federation is een internationale organisatie die het samenwerkingsverband tussen nationale en regionale smart grid-verenigingen moet bevorderen.

"De Raad van Bestuur van de Global Smart Grid Federation is verheugd dat Ronnie Belmans de eerste directeur wordt van deze federatie," zegt Paddy Turnbull, plaatsvervangend voorzitter van GSGF.

"Ronnie is een smart grid expert in Europa en daarbuiten en brengt een schat aan ervaring mee voor GSGF. Hij zal de strategische richting van GSGF bepalen om 's werelds elektriciteitsnetten te verbeteren door middel van de inzet van slimme netwerken, een van de belangrijkste sectoren in de wereldwijde energie-industrie."

"Als directeur van GSGF zal ik proberen om alle belanghebbenden samen te brengen om slimme elektriciteitsnetwerken te ontwikkelen op zo’n voordelig mogelijke manier voor de consument", zegt professor Belmans.

"Ik denk dat we moeten luisteren naar de gebruiker; zijn noden begrijpen, zijn zorgen voor het milieu, en nieuwe vormen van economische behoeften, en deze vertalen naar producten en bedrijven die kunnen leiden tot economische groei."

"Mijn taak zal zijn om te luisteren, de ideeën samen te brengen en samenwerkingsverbanden te creëren binnen de organisatie en met organisaties over de hele wereld die dezelfde doelen hebben."

 

Bron: Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us