LEUVEN MINDGATE

PMV-TINA investeert 19 miljoen euro in Newtec.


De komende drie jaar zal het bedrijf uit Sint-Niklaas met de steun van PMV-TINA, ESA (European Space Agency) en enkele spelers uit de sector nieuwe innovatieve satellietcommunicatie-apparatuur en –systemen ontwikkelen. Deze ontwikkelingsprogramma’s zijn de meest ingrijpende in de historiek van Newtec, vermits zij de bestaande productportfolio helpen vernieuwen en uitbreiden. In de toekomst zal Newtec ook consortia vormen voor de ontwikkeling van nieuwe satelliet-transmissiestandaarden en voor de acceleratie van hun marktpenetratie.

Deze ontwikkelingsprogramma’s vallen samen met de introductie van nieuwe satellieten die de Ka-frequentieband gebruiken, tevens een mijlpaal in de geschiedenis van satellietcommunicatie. Deze revolutionaire satellieten gebruiken specifieke technieken om grotere bandbreedtes zeer gericht, efficiënter en goedkoper ter beschikking te stellen. De activatie van de Ka-frequentie is cruciaal in de technologische productevolutie van Newtec.

Newtec speelt al meer dan 25 jaar een technologische voortrekkersrol in de ontwikkeling van de markt voor satellietapparatuur en -toepassingen. Het bedrijf haalt een jaarlijks omzetcijfer van 45 tot 50 miljoen euro in een internationale markt. Newtec stelt in Vlaanderen meer dan 200 werknemers tewerk en heeft vestigingen in Sint-Niklaas, Erpe-Mere, Louvain-la-Neuve, naast vertegenwoordigingen in Duitsland, Frankrijk, VS, Brazilië, China, Dubai en Singapore.

ESA geeft vorm aan de ontwikkelingen van mogelijkheden voor Europa in de ruimte en verzekert dat de investeringen bijdragen tot voordelen voor de burger in en buiten Europa. Het Newtec-project kadert quasi volledig in de ESA Artes 3-4 activiteiten: ontwikkelingsprogramma’s met het oog op commerciële toepassing.

Serge Van Herck (CEO Newtec):

“De aanpassing en uitbreiding van ons productengamma aan de nieuwe Ka-frequentieband vraagt zeer grote investeringen. Door dit investerings-traject van 50 miljoen euro kan Newtec zijn voortrekkersrol in deze snelgroeiende markt bevestigen. Dankzij de participatie van PMV-TINA kunnen we deze aanzienlijke investering onmiddellijk realiseren en het ontwikkelingsprogramma versnellen. Deze investering laat Newtec bovendien toe nieuwe verticale markten aan te boren door de ontwikkeling van nieuwe producten en platformen.”

Over PMV-TINA

Het economische landschap in Vlaanderen verandert razendsnel. De revoluties op het vlak van productie-technieken, ICT, globalisering, ecologie en energie nopen ons tot een nieuw en aangepast industrieel beleid. Om in die omstandigheden onze concurrentiekracht hoog te houden, richtten de Vlaamse Overheid en PMV een bijzonder investeringsfonds op: TINA. Dat is een letterwoord dat verwijst naar de broodnodige “Transformatie, Innovatie en Acceleratie” van het industriële weefsel in Vlaanderen.
TINA is een marktgedreven investeringsfonds in de schoot van PMV. Het beheert 200 miljoen euro aan risicokapitaal. Dat geld dient om innovatie met strategisch potentieel te versterken en versneld naar de markt te brengen. PMV werkt daarvoor steeds samen met marktpartijen die optreden als consortiumpartners.

Meer info

Tom De Baere
Director Marketing Communications Newtec
T 03 608 42 18
E tdb@newtec.eu

Ben Jehaes
Communicatiemanager PMV
M 0495 547 840
E ben.jehaes@pmv.eu

 PMV nv is een Vlaamse investeringsmaatschappij. Zij financiert beloftevolle ondernemers van bij de prille start tot aan de groei en internationalisering van hun bedrijf. Zij investeert ook in grote infrastructuurprojecten en vastgoed. Haar focus is gericht op de duurzame economische ontwikkeling van Vlaanderen, met aantoonbare meerwaarde voor economie en maatschappij (www.pmv.eu).

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us