LEUVEN MINDGATE

LayerWise produceert aagepaste tuimelaar voor HyEngine waterstofmotor


Onlangs paste LayerWise haar Additive Manufacturing (AM) technologie toe om een tuimelaar te produceren die de waterstoftoevoer regelt in een HyEngine motor. Onder andere met dit onderdeel bouwt HyEngine fossiele verbrandingsmotoren om tot ‘clean power’ waterstofmotoren.

Via ‘reverse engineering’ modelleerde LayerWise het originele onderdeel, voerde het aanpassingen door om vervolgens de componentvorm te optimaliseren. Cruciaal voor HyEngine is dat LayerWise reeds na vier dagen de aangepaste tuimelaar opleverde, waardoor het ontwikkelingstraject bij HyEngine geen vertraging opliep. Voor prototypes en kleine reeksen is de AM methode sneller en goedkoper dan traditioneel gieten of bewerken. Met behulp van AM produceert LayerWise hoogwaardige metalen onderdelen rechtstreeks vanuit CAD, zonder afval en met beduidend minder basismateriaal.

"LayerWise slaagt erin complexe metalen onderdelen te produceren met een veel kortere doorlooptijd dan traditionele maakprocessen" - Olivier Vanhaelen, Verantwoordelijke Operations bij HyEngine Solutions.

Contact

Kapeldreef 60, 3001 Leuven, België
tel: +32 (0)16 29 84 20
fax: +32 (0)16 29 83 19
email:info@layerwise.com
web: www.layerwise.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us