LEUVEN MINDGATE

Deloitte gaat voor verdere groei op de Belgische markt met de integratie van Integrated Consultancy Services (ICS) en Equidex


ICS – tot op heden onderdeel van het internationale netwerk Kreston – realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 4 miljoen euro en begeleidt meer dan 500 ondernemers in hun accountancy en fiscaal-juridische activiteiten. Het ICS kantoor in Jette telt 30 werknemers en zal het 11e Deloitte kantoor in België worden. Naast Brussel heeft ICS ook een kantoor in Brugge. De 6 ICS werknemers die daar momenteel aan de slag zijn, zullen op korte termijn aan de slag gaan in het Deloitte Fiduciaire kantoor in Brugge.  Het kantoor in Jette zal geleid worden door vennoot Pascal Demilecamps. De stichter van ICS, Ivo Claeys, wordt nauw betrokken om een succesvolle integratie van het kantoor binnen Deloitte Fiduciaire te verzekeren. Pascal Demilecamps: “Deloitte heeft een sterke interne organisatie en een duidelijke visie op talent en training die onze werknemers ten goede zal komen, en verdere kansen zal bieden om onze business verder uit te breiden.”

Equidex biedt accountancy- en fiscale en juridische adviesdiensten aan KMO’s die zich hoofdzakelijk in Luik en omgeving bevinden. Daarnaast verleent Equidex gespecialiseerde diensten in financieel management aan KMO’s in de volledige Waalse regio. Het bureau werd eind oktober 2009 opgericht en haalt momenteel een jaaromzet van meer dan 600.000 euro. Equidex vennoot Vincent Trévisan zal vanaf 1 juni 2012 het kantoor van Deloitte Fiduciaire in Luik vervoegen en leiden: “Onze beslissing om ons te vervoegen bij Deloitte Fiduciaire is gebaseerd op het marktleiderschap van Deloitte, op haar multidisciplinaire competenties en op het feit dat we dezelfde visie delen: een dynamische steun te kunnen bieden aan KMO’s.”

Deloitte Fiduciaire is de Belgische marktleider op het vlak van accountancy, tax & legal, business & IT en M&A. Het biedt een waaier aan multidisciplinaire diensten aan meer dan 5000 KMO’s en familiebedrijven in België, en kan bogen op meer dan 75 jaar ervaring. De integratie van ICS en Equidex zal 10% van de omzet van Deloitte Fiduciaire vertegenwoordigen. “De integratie van zowel ICS als Equidex betekent een strategische mijlpaal voor Deloitte Fiduciaire. De sterk uitgebouwde netwerken van ICS en Equidex in respectievelijk het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Luik zullen een grote bijdrage leveren aan ons succes in deze regio’s en zal onze marktpositie aanzienlijk versterken, niet alleen in Franstalig België maar op de gehele Belgische markt. Op dit moment zijn er bij Deloitte Fiduciaire 80 werknemers die KMO’s in de Franstalige regio begeleiden en adviseren, wat onze positie als marktleider onderstreept. Deloitte Fiduciaire analyseert verdere samenwerkingsopportuniteiten om haar hoogwaardige diensten verder uit te breiden en om te beantwoorden aan de wensen van KMO’s en familiebedrijven”, aldus Nikolaas Tahon, Managing Partner van Deloitte Fiduciaire.

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen:
Hanne Poppe via hanne.poppe@hkstrategies.com / +32 2 737 96 07
Pamela Bons via pamela.bons@hkstrategies.com / +32 2 737 95 46

Over Deloitte

Deloitte is met meer dan 2.500 medewerkers en 11 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, belastingadvies, consulting en financial advisory services. Onze dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en non-profit organisaties.

Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Voor het boekjaar 2011 werd een omzet gerealiseerd van 316 miljoen euro.

Deloitte Touche Tohmatsu Limited is een organisatie van zelfstandige member firms, die zich richt op de hoogste kwaliteit bij het leveren van professionele dienstverlening en advies. De dienstverlening is gebaseerd op een wereldwijde strategie voor meer dan 150 landen. Daartoe is de expertise beschikbaar van meer dan 182.000 professionals in alle werelddelen. Voor het boekjaar 2011 bedroeg de omzet meer dan 28.8 miljard US dollar.

Deloitte verwijst naar een of meerdere bedrijven binnen DTT Limited, dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is in de UK, en het netwerk van haar memberfirms, die elk een juridisch aparte en zelfstandige eenheid zijn. Bezoek www.deloitte.com/about voor een meer gedetailleerde beschrijving van de wettelijke structuur van Deloitte Touche Tohmatsu Limited en haar memberfirms.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us