LEUVEN MINDGATE

Amplexor wint ECM contract


ECM

De Nationale Loterij wenst een ECM systeem op te zetten dat zijn 370 medewerkers toelaat om documenten van allerlei oorsprong te beheren gedurende hun ganse levensduur, van creatie tot en met vernietiging. Amplexor zal de Nationale Loterij hierbij ondersteunen, startend met de bouw van een aantal reeds gedefinieerde gebruikersconcepten. Het gaat hierbij onder meer om het digitaliseren van de inkomende en uitgaande post, elektronisch contractbeheer en het beheer van overheidsopdrachten.

Communicatieplatform voor verkooppunten

Momenteel beschikt de Nationale Loterij nog niet over een communicatieplatform dat toelaat om informatie te delen met zijn circa 5200 verkooppunten. Met de uitwerking van een Point of Sales (POS) extranet zal daar binnenkort verandering in komen. De verkooppunten krijgen online toegang tot allerlei info die voor hen belangrijk is. Dit kan gaan van commerciële en technische productinformatie tot inlichtingen over technische storingen of onderhoudswerkzaamheden aan de systemen. Verder krijgen de handelaars ook toegang tot allerlei administratieve diensten, wat het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een adreswijziging of een klacht online door te geven. Vooraf inloggen op het extranet is uiteraard noodzakelijk.

Interne communicatie

Daarnaast zal Amplexor zorgen voor de bouw van een intranet, dat een oplossing zal bieden voor een aantal dagelijkse informatienoden van de eigen medewerkers. Dit portaal zal onder andere zorgen voor een vlottere toegang tot bepaalde gegevens (procedures, HR-informatie, enz.) en een efficiëntere organisatie.

Aanbestedingsopdracht

Twaalf partijen stelden zich kandidaat voor deze openbare aanbesteding. Na zorgvuldige bestudering van de verschillende offertes, koos de Nationale Loterij voor Amplexor. Cruciaal in deze beslissing waren het kwalitatieve aanbod en de uitgebreide expertise van het bedrijf. Ook de volledigheid van het ingediende voorstel speelde een rol.

Bart Dedeurwaerder, Senior Program Manager bij de Nationale Loterij, licht hun keuze toe: "Amplexor beschikt niet alleen over de technische vaardigheden en kennis voor het oplossen van Enterprise Content Management problemen. Het bedrijf heeft ook een goed uitgewerkte structuur voor programma- en projectbeheer die aangewend zal worden ter ondersteuning bij de uitrol van onze Enterprise Content Management projecten. Ik ben ervan overtuigd dat deze structuur de Nationale Loterij zal helpen om de verschillende projecten tot een goed einde te brengen.”

Amplexor zal verantwoordelijk zijn voor de volledige levering en installatie van alle hard- en softwaresystemen die nodig zijn voor de bouw van de ECM omgeving, het intranet en het extranet. De voorgestelde oplossing is gebaseerd op Microsoft SharePoint 2010.

De geschatte doorlooptijd voor de uitvoering van de projecten is drie jaar.

Wenst u meer informatie of een interview met Lode Vandermeulen,
Sales Manager van Amplexor, neem dan contact op met Sofie De Smet
bij Luna: sofie@luna.be, 02 658 02 92

Over Amplexor

Amplexor staat voor ‘pure content management’. De expertise van Amplexor gaat van het ontwikkelen van intranet architecturen tot het implementeren van informatie gedreven websites. De consultants van Amplexor bieden advies- en implementatiediensten inzake informatie architectuur, search oplossingen, document beheersoplossingen en web content management platformen. Met haar groeiende klantenbestand is Amplexor stevig verankerd in de markt van het Enterprise Content Management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor klanten zoals Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Dexia, Digipolis, Europese Commissie, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos en Rabobank.

Voor meer info: http://www.amplexor.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us