LEUVEN MINDGATE

Meer dan 30 nieuwe websites voor Daikin


In totaal gaat het om meer dan 30 weblocaties. Content management specialist Amplexor staat in voor de realisatie van het project.

Belangrijkste reden voor de vernieuwing van Daikins websites is de verdere uitbreiding van de online verkoop, op basis van productinformatie uit het ERP-systeem. Vertrekkende vanuit de verschillende klantenbehoeften (particulier, commercieel en industrieel gebruik) en de specifieke noden (verwarming, ventilatie, airconditioning, koeling) bouwde Amplexor een zoekoplossing die het voor klanten mogelijk maakt om het juiste product voor het juiste gebruik te vinden. Daarnaast wil Daikin Europe de algemene merkontwikkeling van de groep beter controleren en tegelijk de lokale marketingdepartementen de kans geven om het productaanbod te differentiëren.

Daikin maakte voor zijn content management al acht jaar gebruik van SDL Tridion, tot ieders tevredenheid. Om te blijven voldoen aan de evoluerende noden besliste het bedrijf om te upgraden naar Tridion 2011, in combinatie met een grondige restyling van de verschillende websites. Dit platform biedt Daikin de mogelijkheid om de inhoud, het beheer en de uitrol van nieuwe landelijke websites zelf te organiseren. “Tridion biedt ons de mogelijkheid om al onze websites in één enkel systeem te beheren,” zegt Tom Roels, Section Manager Marketing bij Daikin. “De functionaliteiten kunnen hergebruikt worden, waardoor het een erg kosteneffectief platform is”.

Op dit moment werden volgende websites geherlanceerd: www.daikin.eu, www.daikineurope.com, www.daikin.co.uk, www.daikin.be/nl, www.daikin.be/frwww.daikin.fr. Eind mei zullen de meer dan dertig nieuwe Europese en Afrikaanse websites van Daikin in gebruik zijn.

Wenst u meer informatie of een interview met Lode Vandermeulen,
Sales Manager van Amplexor, neem dan contact op met Sofie De Smet
bij Luna: sofie@luna.be, 02 658 02 92

Over Amplexor

Amplexor staat voor ‘pure content management’. De expertise van Amplexor gaat van het ontwikkelen van intranet architecturen tot het implementeren van informatie gedreven websites. De consultants van Amplexor bieden advies- en implementatiediensten inzake informatie architectuur, search oplossingen, document beheersoplossingen en web content management platformen. Met haar groeiende klantenbestand is Amplexor stevig verankerd in de markt van het Enterprise Content Management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor klanten zoals Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Dexia, Digipolis, Europese Commissie, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos en Rabobank.
Voor meer info: http://www.amplexor.com

Over Daikin

Daikin Airconditioning Belgium is dé specialist voor ideale klimaatregeling thuis en in grotere commerciële en industriële ruimtes.  De 100 medewerkers van Daikin Belgium zorgen voor een optimale service vanaf de eerste kennismaking met airconditioning tot de installatie en nazorg van aircotoestellen en -systemen. Bovendien beschikt het Europees Parts Center te Oostende over een aanzienlijke hoeveelheid onderdelen, die de service en continuïteit garanderen. De naam Daikin staat voor kwaliteit.

In het Japanse moederbedrijf en bij Daikin Europe, de Europese vestiging in Oostende, wordt bij de ontwikkeling en productie van airconditioningsystemen voortdurend gewaakt over hoog kwalitatieve normen. Daikin profileert zich als marktleider op het vlak van klimaatregeling.
Voor meer info: www.daikineurope.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us