LEUVEN MINDGATE

Leerstoel in Voertuigmechatronica aan KU Leuven ingehuldigd


Faculteit Ingenieurswetenschappen huldigt ‘LMS Leerstoel in de Voertuigmechatronica’ in.

LMS, de oudste actieve en met 1.250 medewerkers meteen ook grootste spin-off van de Leuvense universiteit, is er in geslaagd uit te groeien tot wereldleider in engineeringsoftware. Het bedrijf is voortgekomen uit de afdeling PMA (Productietechnieken, Machinebouw en Automatisering) van het departement Werktuigkunde, die onder meer met professor emeritus Hendrik Van Brussel internationale faam verworven heeft op het vlak van machine-ontwerp én mechatronica.

Professor Wim Desmet, die de nieuwe LMS-leerstoel zal bekleden, beklemtoont de ‘bloedverwantschap’ tussen LMS en PMA: “PMA heeft zich ontwikkeld tot een topinstituut op het vlak van dynamica en akoestiek, simulatie-gebaseerd productontwerp, geavanceerde testomgevingen, enz. … vaak toegespitst op voertuigtechnologie."

“Om zelf een wereldspeler te zijn moet je actief samenwerken met toponderzoeksinstellingen, en liefst multi-disciplinair,” zegt Urbain Vandeurzen van LMS. “En dat is juist wat we met deze leerstoel willen bevorderen. De universiteit krijgt met haar mechatronica-expertise meer visibiliteit, meer onderzoeksmogelijkheden en via LMS een zeer directe link met de behoeften van de wereldleiders in de auto- en vliegtuigindustrie.”

Achtergrond

LMS ontwerpt test- en simulatiesystemen voor nieuwe auto’s, vliegtuigen, satellieten en diverse andere hoogwaardige hightech toepassingen. Er zijn ongeveer 5.000 bedrijven die met LMS-software werken. Tot de topklanten behoren bedrijven zoals Daimler, BMW, Toyota, Honda, Boeing, Airbus, General Electric, enz. … LMS besteedt ongeveer een kwart van zijn budget aan onderzoek. <<

 

Bron: Agoria via Engineeringnet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us