LEUVEN MINDGATE

Amplexor sluit 2011 af met 31% omzetgroei


Ondanks de economische malaise groeit het bedrijf met 31% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast wierf de onderneming in 2011 maar liefst 21 nieuwe medewerkers aan.

10% meer dan voorzien

Amplexor sluit het boekjaar 2011 af met een (niet-geauditeerde) omzet van €8 741 000, tegenover een omzet van €6 668 000 in 2010. Het bedrijf had voor 2011 een groei van 21% vooropgesteld, maar besluit het jaar nu met een omzettoename die nog 10% hoger ligt dan geraamd.

Langetermijnrelaties

Het eindresultaat overtreft ieders verwachtingen, ook die van Eric Pieters, CEO van Amplexor: “We staan er eerlijk gezegd zelf wat van te kijken. Ik denk dat de verklaring gezocht kan worden in het feit dat ECM een groeimarkt blijft, zeker wat Web Content Management en Sharepoint-projecten betreft. Daarnaast heeft Amplexor in zijn tienjarig bestaan ook een groot aantal langetermijnrelaties opgebouwd. En elk jaar komen daar nog een aantal nieuwe klanten bovenop.”

Mix van profielen

Om aan de stijgende projectaanvragen te blijven beantwoorden, wierf Amplexor in 2011 maar liefst 21 nieuwe werknemers aan. Die gingen aan de slag als developers, business consultants of project managers. Er werden zowel junior, medior, als senior profielen aangetrokken. Deze aanwervingen brengt het totale personeelsbestand op een 80-tal mensen.

Actief aanwervingsbeleid

Eric Pieters licht toe: “Traditioneel hebben werkgevers het niet gemakkelijk om IT-profielen aan te trekken. Ook bij ons vraagt rekrutering een grote inspanning. Maar ons actief, doorgedreven aanwervingsbeleid werpt wel zijn vruchten af. Daarnaast is het personeelsverloop bij Amplexor bijzonder laag. De sterke focus op opleiding, de aangename werkomgeving, onze no-nonsense stijl en het gebruik van moderne, vaak webgebaseerde, technologieën hebben hier zeker mee te maken.”

Sterke focus op opleiding

Niet alleen krijgen nieuwe Amplexor medewerkers een interne opleiding, er zijn jaarlijks ook meerdere externe trainingen voorzien, gemiddeld zo’n 5 dagen per persoon. Eric Pieters: “Het aantal opleidingen is in functie van de persoonlijke doelstellingen van de medewerker. Het kan zowel gaan om het behalen van een technische certificering, als om cursussen die inspelen op de soft skills van de werknemer.”

Voorzichtig positief

Hoe ziet Amplexor de nabije toekomst, rekening houdend met de recessie? “We zijn iets voorzichtiger geworden in het vooropstellen van streefdoelen voor 2012,” zegt Eric Pieters. “We verwachten dat de economische situatie langer negatief zal blijven dan met de crisis van 2008-2009. Bedrijven besparen op alle mogelijke manieren, dus ook op hun Content Management systemen. Desondanks zijn onze verwachtingen voor 2012 positief. Er staan ook dit jaar een goed aantal mooie projecten in onze agenda,” voegt Eric Pieters toe.  Voor 2012 voorziet Amplexor nog een 12-tal extra werknemers in dienst te nemen.

Wenst u meer informatie of een interview met Eric Pieters, CEO van Amplexor,
neem dan contact op met Sofie De Smet bij Luna: sofie@luna.be, 02 658 02 92

Over Amplexor

Amplexor staat voor ‘pure content management’. De expertise van Amplexor gaat van het ontwikkelen van intranet architecturen tot het implementeren van informatie gedreven websites. De consultants van Amplexor bieden advies- en implementatiediensten inzake informatie architectuur, search oplossingen, document beheersoplossingen en web content management platformen. Met haar groeiende klantenbestand is Amplexor stevig verankerd in de markt van het Enterprise Content Management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor klanten zoals Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Dexia, Digipolis, Europese Commissie, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, NMBS, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos en Rabobank.
Voor meer info: http://www.amplexor.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us