LEUVEN MINDGATE

Teambuilding-applicatie ‘Bike to the moon’ wint ondernemerswedstrijd 'Start Academy'


Gisteravond won G-flux uit Gent de 3e editie van het businessplanwedstrijd ‘Start Academy’ van de Leuvense universiteit. Ze wonnen de wedstrijd met hun teambuilding-applicatie ‘Bike to the moon’.

Via ‘Start Academy’, een initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en ING België, kunnen hogeschool- en universiteitsstudenten proeven van het ondernemerschap en krijgen ze de kans hun businessplan te vervolmaken. De eerste prijs ging donderdagavond naar zes UGent-studenten. 'De overwinning is fantastisch en we hopen dus dat dit het begin kan zijn van een succesvolle onderneming', aldus Valerie Taerwe.

G-flux

Zes studenten van de Gentse universiteit ontwikkelden de mobiele applicatie ‘Bike to the moon’, die fietsen naar het werk moet promoten. Met de applicatie kan je fietsprestaties van jezelf of van een groep bijhouden, zoals van alle fietsende werknemers van een bedrijf. De smartphone-applicatie en bijhorende website werd door ‘Start Academy’ als ‘ideaal als langlopend teambuildingsproject voor bedrijven’ beoordeeld.
De studenten; Jolien, Bram, Kenneth, Wim, Wouter en Valerie, hebben hun onderneming ondertussen opgestart en zetten binnenkort hun applicatie in de markt. G-flux wordt door de overwinning van ‘Start Academy’ verder geadviseerd voor een succesvolle doorstart.

Stimulans voor het ondernemerschap

Met Start Academy wil Vlajo samen met haar partners een stimulans geven aan het ondernemerschap. Tijdens de wedstrijd leggen de deelnemende studenten een parcours af van workshops waarbij dieper ingegaan wordt op het belang van het businessplan, doelgroep- en strategiebepaling en het marketingplan.

Het winnend team werd uitverkozen door een jury van gerenommeerde bedrijfsleiders en -managers o.l.v. Christian Dumolin (CEO Koramic Investment Group).
G-flux gaat naar huis met een geldprijs van 2.500 euro en consultancy begeleiding voor de succesvolle doorstart van het project door verschillende partners van het project (Deloitte, Linklaters, Gimv en Leuven.Inc).

Ook de andere vijf laureaten worden verder begeleid tijdens de doorstart van hun project.

Winnaars Start Academy 2012

 

Bron: De Standaard

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us