LEUVEN MINDGATE

10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs in België


Meer dan tachtig procent van de bedrijven in ons land waar technische professionals aan de slag zijn, wil dit jaar zijn team ingenieurs uitbreiden. Dat blijkt uit de barometer van USG Innotiv, naar aanleiding van de vijfde Dag van de Ingenieur.

De schaarste aan ingenieurs duurt voort, blijkt uit de barometer. Meer nog: in 2011 steeg de vraag naar ingenieurs met 30% tot bijna 10.000 openstaande vacatures.

“Ondanks de crisis neemt de nood aan technische profielen, en meerbepaald aan ingenieurs toe”, aldus Saskia Kinds, Algemeen Directeur van USG Innotiv. “83% procent van de bevraagde bedrijven wil zijn ingenieursteams zelfs nog uitbreiden. Toch verwacht slechts de helft van de bedrijven dat ze binnen de zes maanden een geschikte kandidaat zullen vinden.”

Voor de instroom van nieuwkomers in de sector is er voor het eerst in jaren goed nieuws. Ruim de helft van de bevraagde middelbaren scholieren (54%) zou een technische studie aanvatten omdat ze techniek boeiend vinden.

In vergelijking met de Ingenieursbarometer van 2011 is dat een stijging met 20%. In het voortgezet onderwijs is de afname van het aantal studenten in technische richtingen voor het eerst sinds lang gestopt. Het aantal inschrijvingen in technische bachelor- en masterrichtingen is zelfs licht gestegen.

Achtergrond

Voor de Ingenieursbarometer ondervroeg USG Innotiv meer dan 2.000 respondenten uit vier verschillende doelgroepen: bedrijven die ingenieurs tewerkstellen, de professionals zelf, studenten en 3de graadstudenten van het middelbaar onderwijs.

 Bron: Engineeringnet.be

Vacante betrekkingen binnen het Leuven.Inc netwerk

U bent op zoek naar een nieuwe uitdaging?  Bekijk dan zeker onze jobsite met vacante betrekkingen bij de Leuven.Inc leden.

U bent Leuven.Inc bedrijfslid? Zorg er dan zeker voor dat uw vacante betrekkingen ook via de Leuven.Inc jobsite aangekondigd worden.  Meer info? Contacteer admin@leuveninc.com

 

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us