LEUVEN MINDGATE

Herman Daems nieuwe voorzitter Raad van Bestuur KU Leuven


22-12-2011 - Emeritus professor Herman Daems (°1946) wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van de KU Leuven. De Inrichtende Overheid heeft hem in die functie benoemd. Hij volgt vanaf 1 januari emeritus professor Jef Roos op, die op zijn beurt voorzitter wordt van LRD (K.U.Leuven Research & Development).

Herman Daems bouwde een indrukwekkend palmares op, zowel academisch als in het bedrijfsleven. Hij was bijna dertig jaar lang (1982-2011) professor aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de K.U.Leuven, gespecialiseerd in strategisch management. Hij doceerde ook aan tal van buitenlandse universiteiten en business schools, waaronder die van Harvard. Op 30 juni van dit jaar ging hij met emeritaat. Op 1 oktober werd hij lid van de Raad van Bestuur van de K.U.Leuven en nu wordt hij dus voorzitter.

Herman Daems is voorzitter van de Raad van Bestuur van BNP Paribas Fortis en Barco. Hij was en is bestuurder van verschillende binnen- en buitenlandse ondernemingen en non-profitorganisaties; zo was hij tot afgelopen zomer voorzitter van Gimv. Hij was ook kabinetschef van de Vlaamse minister van Economie en Media (1995-1998).

Herman Daems volgt als voorzitter van de Raad van Bestuur emeritus professor Jef Roos op. Jef Roos was sinds 2004 voorzitter van de Raad van Bestuur, en was de eerste externe voorzitter. Vanaf 1 januari wordt Jef Roos voorzitter van het bestuurscomité LRD, de dienst voor technologietransfer van de K.U.Leuven.

De Inrichtende Overheid dankt professor Roos voor zijn belangrijke bijdrage aan de K.U.Leuven gedurende zijn voorzittersmandaat, en is verheugd nog verder in andere hoedanigheden op hem een beroep te mogen blijven doen

Bron: Campuskrant KU Leuven

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us