LEUVEN MINDGATE

Amplexor steunt zoektocht naar jonge Belgische schaakgrootmeester


Amplexor wierf de voorbije 4 maanden zelf 15 ‘jonge’ werknemers aan

Leuven, 27 oktober 2011 – Content management specialist Amplexor zet haar zoektocht naar jong talent extra kracht bij door het sponsoren van ‘Go for Grandmaster’. Dit is een initiatief van enkele Belgische bedrijfsleiders en schaakliefhebbers om getalenteerde Belgische jeugdschakers naar de absolute wereldtop te loodsen. Zelf trok Amplexor in het kader van haar zoektocht naar jong talent de laatste 4 maanden 15 nieuwe, ‘jonge’ medewerkers aan.

Belgische grootmeester

Amplexor wil haar interesse voor jong talent extra kracht bijzetten door het project ‘Go For Grandmaster’ te sponsoren. Enkele Belgische bedrijfsleiders en schaakliefhebbers besloten samen Belgische getalenteerde jeugdschakers naar de absolute wereldtop te loodsen. Het project verzamelt financiële middelen die gebruikt worden voor het professionaliseren van de coaching en de begeleiding van jonge schaaktalenten.

‘Go for Grandmaster’ zal daarom de eerste Belgische grootmeester geboren in de 21ste eeuw, financiële steun geven ter waarde van 25.000 euro om zijn of haar schaakcarrière verder uit te bouwen. “Net als bij onze nieuwe jonge werknemers hebben deze schaaktalenten reeds de basis in zich”, legt Eric Pieters uit. “Dankzij de steun aan ‘Go for Grandmaster’ geven we ze nu ook de kans om dit talent verder te ontwikkelen!”
Om dit te realiseren heeft ‘Go for Grandmaster’ Anish Giri uitgenodigd op haar lanceringevenement op 30 oktober in het Antwerpse MAS. Anish Giri, die in 2009 op 14 jarige leeftijd de jongste grootmeester van het moment werd, zal het op die dag simultaan opnemen tegen 30 Belgische jeugdtalenten en genodigden. Tijdens datzelfde weekend zullen 10 Belgische toptalenten in het kader van ‘Go for Grandmaster’ deelnemen aan een 4 landentoernooi tegen Nederland, Engeland en Duitsland.

Jong talent 

Amplexor kiest voor jong talent. Vier van de 15 nieuwe medewerkers die de afgelopen 4 maanden werden aangeworven kwamen rechtstreeks van de schoolbanken. De gemiddelde leeftijd van de 15 is dezelfde als de gemiddelde leeftijd van de werknemers bij Amplexor, namelijk 29 jaar (het ‘oudere’ management niet meegerekend), wat erg jong is voor een IT bedrijf. “Bij Amplexor gaan we op zoek naar jong talent”, legt Eric Pieters, CEO bij Amplexor uit. “Het onderwijs is de laatste jaren positief geëvolueerd. Hierdoor beschikken pas afgestudeerden, naast over de basiskennis, ook over een eerste praktijkervaring. Bij ons krijgen ze vervolgens de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Nieuwe werknemers worden bij ons goed omringd en krijgen al snel de mogelijkheid om mee te draaien in de praktijk. Ze lopen bijna altijd over van enthousiasme en zijn nog kneedbaar naar de bedrijfscultuur”, vervolgt Eric. “Dit alles past perfect in de jonge sfeer die er hier bij Amplexor heerst. De werknemers zelf organiseren zelfs game- en movie nights met titels die niet meer voor mij zijn!”

Wenst u meer informatie of een interview met Eric Pieters, CEO bij Amplexor, neem dan contact op met Thomas Van Campenhout
bij Luna: thomas@luna.be, 02 658 02 94

Over Amplexor

Amplexor betekent pure content management. De expertise van het bedrijf reikt van het ontwikkelen van intranet-architecturen tot het implementeren van informatie intensieve websites. Amplexors informatie-architecten bieden advies en implementatiediensten inzake zoekoplossingen, het beheer van technische documentatie en XML-gebaseerde content applicaties. Met haar groeiende klantenbestand, heeft Amplexor een stevige poot binnen de markt van het content management. De voorbije jaren werkte Amplexor voor eersterangs klanten als Agfa, Argenta, Christelijke Mutualiteiten, Daikin Europe, Dexia, Digipolis, Euroclear, Fedict, Indaver, KBC, Provincie Antwerpen, Provincie Limburg, Provincie Vlaams-Brabant, Puratos en Rabobank.

Voor meer info: http://www.amplexor.com

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us