LEUVEN MINDGATE

Telenet lanceert SchoolNet


Veilig en supersnel internet voor alle Vlaamse scholen

Mechelen, 5 oktober 2011. Telenet bereikte op 18 augustus 2011 een akkoord met Het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming voor de uitrol van SchoolNet. Van 2011 tot 2014 zal Telenet aan alle Vlaamse scholen een set van flexibele internetoplossingen aanbieden tegen gunsttarief. Het uitgangspunt van de overheid was om de toenemende vraag naar snel, betrouwbaar en beveiligd internet te adresseren. Bij de toewijzing van deze opdracht werd geselecteerd op een gediversifieerd internetaanbod dat aangevuld diende te worden met diverse beheers- en beveiligingsdiensten om een optimale internetbeleving mogelijk te maken. SchoolNet, speciaal ontwikkeld voor schoolomgevingen, past naadloos in deze ambitie.

Aanbod op maat: drie SchoolNet producten

In mei 2011 publiceerde het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming een aanbesteding met als doel meer bandbreedte te voorzien voor scholen. Telenet werkte een flexibel driedelig aanbod uit, waaruit scholen zelf en in functie van hun eigen behoeften kunnen kiezen:

  • SchoolNet Protect: Supersnel internet met bandbreedtes tot 100 Mbps downstream en 5 Mbps upstream en onbeperkt datavolume. Centrale beveiliging en beheer door Telenet voor optimale prestaties. Ondersteuning en support 24/7.
  • SchoolNet Protect & Connect: Supersnel internet met bandbreedtes tot 100 Mbps downstream en 5 Mbps upstream en onbeperkt datavolume. Centrale beveiliging en beheer door Telenet voor optimale prestaties. Ondersteuning en support 24/7; aangevuld met een professionele VPN oplossing voor gescheiden toegang tussen pedagogische en administratieve netwerken.
  • SchoolNet Internet Only: Supersnel internet met bandbreedtes tot 100 Mbps downstream en 5 Mbps upstream en tot 2 TB volume. Beheer en beveiliging door de school. Ondersteuning en support met ruime openingsuren op weekdagen en op zaterdag.

SchoolNet wordt bovendien aangeboden met diverse opties, zodat scholen het gekozen abonnement, indien gewenst, verder kunnen afstemmen op hun behoeften. Zo kunnen ze onder andere kiezen voor flexibelere beveiligingsdiensten, een aantal mail- en webdiensten en oplossingen die het delen en synchroniseren van bestanden toelaten. Aan speciale voorwaarden kunnen de scholen ook hun eigen Telenet Hotspot aanschaffen.

Martine Tempels, VP Telenet Solutions Division: “We zijn verheugd dat we dit akkoord met Het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming gesloten hebben. Een snelle en goedkope toegang naar het internet was een vraag die we al eerder ingevuld hadden met onze ConnectLine diensten. Dankzij de nodige investeringen kunnen we nu SchoolNet aanbieden, een betaalbare internetoplossing met een state-of-the art beveiligingsinfrastructuur en professionele dienstverlening. Met SchoolNet zijn de scholen klaar voor nieuwe ontwikkelingen zoals elektronische leerplatformen, digitale media, … en dit met een constante focus op veilig internet. Zo is het mogelijk om het internetverkeer te filteren op ongewenste applicaties of websites. We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen bij het verlichten van het takenpakket van de verantwoordelijke ICT coördinatoren. ”

Centrale beveiliging en ondersteuning door Telenet

SchoolNet Protect is een totaaloplossing voor beveiligde internettoegang, inclusief volledige ondersteuning door het Telenet-team. SchoolNet biedt internet met geavanceerde bescherming tegen ongewenste applicaties, websites, aanvallen, malware enz. Telenet gebruikt dezelfde technologie ook al op de bedrijfsmarkt. Scholen hoeven voor de beveiliging van hun verbinding noch in hardware noch in kennis te investeren. De apparatuur staat centraal in het Telenet-netwerk en wordt door Telenet bewaakt, gecontroleerd en up-to-date gehouden. Zo kunnen de ICT-coördinatoren zich meer toeleggen op de pedagogische ondersteuning zonder kostbare tijd te verliezen aan de technische ICT-aspecten.

Geen aanbesteding nodig

SchoolNet werd ontwikkeld door Telenet op vraag van de Vlaamse overheid. Als een school kiest voor SchoolNet hoeft zij geen openbare aanbesteding meer te organiseren. SchoolNet producten voldoen namelijk al aan alle aankoopvoorwaarden en zijn goedgekeurd door de Vlaamse overheid, departement onderwijs.

Meer informatie over SchoolNet is te vinden op www.telenet.be/schoolnet

Over Telenet

Telenet is een toonaangevende provider van media- en telecommunicatiediensten. Telenet spitst zich toe op het leveren van kabeltelevisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan hoofdzakelijk residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Telenet Solutions Division levert diensten aan bedrijven in België en Luxemburg. Telenet is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be en www.telenet.be/business

Voor meer informatie, contacteer:

Pers Stefan Coenjaerts, woordvoerder Telenet, T.: 015 33 55 44
E-mail stefan.coenjaerts@staff.telenet.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us