LEUVEN MINDGATE

Deloitte Fiduciaire anticipeert op veranderende business modellen en lanceert unieke service


Deloitte Fiduciaire past concept van cloud computing als eerste in België toe op de markt van de financiële dienstverlening.
Cloud Accounting Service biedt KMO’s de mogelijkheid om hun financiële administratie zo efficiënt mogelijk te beheren

Brussel, 4 oktober 2011 – Deloitte Fiduciaire kondigt vandaag de lancering aan van zijn nieuwe service: Cloud Accounting. Via een online portal zorgt Cloud Accounting voor business opportuniteiten bij klanten van Deloitte Fiduciaire, zoals flexibiliteit in het personeelsbestand, administratieve vereenvoudiging, een geringere afhankelijkheid van software, infrastructuur en mensen, en de mogelijkheid om snel actie te ondernemen op basis van heel precieze financiële informatie. Kortom, Cloud Accounting creëert een nieuwe dimensie voor boekhouddiensten en biedt de klanten accountancy in the cloud[1]. Met deze unieke service kunnen Belgische KMO’s anticiperen op de steeds wisselende noden van de financiële dienstverlening en op de evolutie van de digitalisering. Zo kunnen ze hun business nauwkeurig afstemmen op actuele digitale business eisen. De data van de ondernemer kunnen ook toegankelijk gemaakt worden via een app op de iPhone en iPad.

Momenteel moeten accountancy-afdelingen van KMO’s tal van grote veranderingen ondergaan, omdat de volatiele mondiale markten frequentere updates over de financiële status van een bedrijf vereisen. Bovendien zijn medewerkers met diepgaande financiële kennis schaars en kennen technologische ontwikkelingen op het vlak van elektronische communicatie, gegevensuitwisseling en cloud computing een snelle stijging. Daarnaast tonen veranderingen in de reglementering van e-invoicing en e-government aan dat de accountancymarkt evolueert van een conservatieve naar een digitale markt. Deze trends zullen van de KMO-sector een nieuwe manier van werken vragen.

De nieuwe Cloud Accounting service is gebaseerd op het concept van cloud computing. Het belangrijkste voordeel van cloud computing is dat de technologie op een snelle, eenvoudige en generieke wijze kan worden ingezet en vanuit elke plaats toegankelijk is. Cloud computing kent ook een typisch betalingsprincipe (betalen in functie van het gebruik). Deloitte Fiduciaire heeft het idee van cloud computing nu overgebracht naar de wereld van de financiële dienstverlening, wat resulteert in de nieuwe, unieke service “Cloud Accounting”. Uniek, omdat Deloitte Fiduciaire deze accountancyservice als eerste in the cloud kan aanbieden op de Belgische markt.

Deloitte Cloud Accounting: naar meer samenwerking

Deze Cloud Accounting-service bestaat uit een portal, die de klant toegang geeft tot zijn eigen website met financiële gegevens, die ook de samenwerking tussen Deloitte Fiduciaire en de klant ondersteunt. Deze portal is 100% veilig en is gebaseerd op de filosofie van collaboratie; delen van informatie, opslaan van documenten, communiceren en samenwerken vormen er de essentiële functies. Nikolaas Tahon, Managing Director Deloitte Fiduciaire en Partner bij Deloitte België geeft meer uitleg: “Onze oplossing biedt de mogelijkheid om accountancyservices te verlenen op maat van de behoeften van een specifieke klant. Dit gebeurt heel eenvoudig, snel en kosteneffectief. De aangeboden services zijn transparant wat de tarieven betreft; die tarieven hangen immers af van het aantal transacties en de benodigde services.”

Op hun eigen portal kunnen de klanten documenten opmaken, delen of opslaan, of workflows klaarmaken zoals rapporten, databases van klanten, en nog veel meer. Nikolaas Tahon voegt eraan toe: “De meerwaarde van cloud accounting ligt zowel in de vereenvoudiging van de administratieve en verplichte taken, zoals de automatische boeking van facturen, als in het aanbod van extra services zoals rapportering (vb. overzicht per product/omzet). De klanten hebben 24/24 uur toegang tot hun eigen financiële gegevens en dit vanuit elke locatie ter wereld. In een mum van tijd bekomen ze een update van hun financiële situatie: hun personeelskosten, cashflowratio, rendement per product, een overzicht van alle facturen, enz. Zo kunnen ondernemingen hun financiële processen op de meest efficiënte wijze organiseren.”

Tahon vervolgt: “Deze nieuwe service is eens te meer een bewijs van het feit dat we de vinger aan de pols van de innovatie houden: via dit nieuwe digitale initiatief bieden we onze KMO-klanten de mogelijkheid om mee te gaan op het ritme van de actuele digitale tendensen en vernieuwingen. Het zal de organisatie van hun financiële processen verbeteren.”

Meer informatie is terug te vinden op www.cloudaccounting.be.

Hebt u nog vragen, en/of wenst u graag een gesprek hierover met Nikolaas Tahon van Deloitte Fiduciaire? Aarzel dan niet contact met me op te nemen:

Hanne Poppe, Hill & Knowlton, hpoppe@hillandknowlton.com, +32 2 739 16 07
Contact: Gaëlle Vilatte, Press & Communications Deloitte, + 32 2 600 61 64, gvilatte@deloitte.com

Over Deloitte Fiduciaire

Deloitte Fiduciaire maakt deel uit van Deloitte België. Deloitte Fiduciaire is de Belgische marktleider op het vlak van accountancy-advies en een waaier van multidisciplinaire diensten voor KMO’s en familiebedrijven. Deloitte Fiduciaire verleent zijn diensten aan meer dan 5.000 KMO’s in België en kan bogen op 75 jaar ervaring in accountancy en fiscaal-juridisch advies. De firma kan terugvallen op een sterk regionaal netwerk, 10 kantoren in België en meer dan 400 multidisciplinaire accountants, fiscale en juridische consultants, en specialisten in M&A, business reporting en IT. Zo heeft Deloitte Fiduciaire een uitvoerige KMO-knowhow opgebouwd die veel verder reikt dan de traditionele boekhouddiensten. Het team van Deloitte Fiduciaire staat niet alleen voor accountancy en voor fiscale en juridische dienstverlening, maar ook voor business- & IT-begeleiding en voor financieel en M&A-advies.

Tot de KMO’s die door Deloitte Fiduciaire worden bediend, behoren jonge starters, spin-offs van universiteiten en onderzoekscentra, groeiende en vernieuwende bedrijven, management- en vastgoedfirma’s, en volwassen familiale ondernemingen in heel het land, met een jaaromzet onder 50 miljoen euro.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us