LEUVEN MINDGATE

Primeur Belgisch universitair onderwijs: K.U.Leuven bouwt modern leercentrum voor student 21ste eeuw


Op 16 augustus start de K.U.Leuven met de bouw van een modern en volledig uitgebouwd leercentrum, het Agora-project. Het open studielandschap krijgt een plaats in het voormalig Farmaceutisch Instituut aan de E. Van Evenstraat. De universiteit zal dit als erfgoed geklasseerd gebouw herbestemmen tot een informele leeromgeving met zeer ruime openingsuren. Studenten zullen er terechtkunnen vanaf het voorjaar 2013.

Het Agora-project is een initiatief van de Groep Humane Wetenschappen en biedt een antwoord op de verwachting en noden van 21ste-eeuwse studenten uit binnen- en buitenland. Het resultaat wordt een informele leeromgeving met o.a. reserveerbare groepswerklokalen, een flexibele open leerruimte, interactieve multimedia, verrassend en gevarieerd meubilair, een cafetaria, een ontmoetingszone en zelfs een eigen leertuin. Agora kan plaats bieden aan ongeveer 600 studenten. K.U.Leuven is de eerste universiteit in België die een dergelijk project op deze schaal realiseert.

Deze renovatie wordt uitgevoerd door de divisie Monumenten van de Technische Diensten K.U.Leuven in samenwerking met het ontwerpteam Abscis-Ingenium-Provoost. De K.U.Leuven gaat ook op zoek naar externe partners om dit project te realiseren.

Meer informatie en een aantal beelden vindt u op de website: http://agora.ghum.kuleuven.be

Contact:

persdienst, tel. 016 32 40 08
e-mail: persdienst@kuleuven.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us