LEUVEN MINDGATE

Sagio.be vzw is het eerste online non-profit repetitorenbureau in Vlaanderen voor en door studenten.


Sagio.be's missie is studenten die hulp nodig hebben voor een bepaald vak in contact brengen met studenten die excelleren in dit vak. Kennisoverdracht tussen studenten aan een maatschappelijk correcte prijs dus. Op deze manier wensen ze een alternatief te bieden voor privé lesbegeleiding kantoren, die getypeerd worden door hoge prijzen, lage kwaliteit en wanpraktijken.

Sagio.be vzw werd opgestart gesteund door de Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen van de K.U.Leuven. Vanaf het begin van het academiejaar 2011-2012, in september 2011, zal Sagio.be in werking treden.

Het maatschappelijk probleem van de huidige hoge prijzen en lage kwaliteit werd ook al vele malen aangekaart in het Vlaams parlement. Hieruit bleek dat de overheid weinig wil doen aan de praktijken van de privékantoren, daar hun diensten deel uitmaken van de vrije markt. Er wordt echter wel erkend dat er betere alternatieven mogelijk zijn, maar men tracht eerder de nadruk te leggen op communicatie naar ouders en studenten toe. Reden genoeg dus om het heft in eigen handen te nemen.

Sagio.be vzw wenst voor 2 doelgroepen een grote meerwaarde te bieden:

  1. Studenten die moeilijkheden ervaren wordt kwalitatieve bijles aangeboden aan een maatschappelijk correcte prijs, die minimaal 37% lager ligt dan bij de privé lesbegeleiding kantoren. De kwaliteitscontrole gebeurt door: (i) een screening van repetitoren op basis van hun curriculum en studieresultaten en (ii) kwaliteits- en tevredenheidscontrole door de bijlesnemer via het online platform. Het bieden van kwaliteitsvolle en goedkopere bijles aan deze doelgroep verhoogt de kwaliteit en het democratisch karakter van het onderwijssysteem. Doordat Sagio.be vzw naast het verhogen van de kwaliteit ook de prijs van privébegeleiding substantieel wil verlagen, krijgen ook studenten met minder financiële middelen toegang tot privébegeleiding.
  2. Studenten die excelleren in bepaalde vakken krijgen tevens de mogelijkheid zich nog verder te ontwikkelen. Een dieper inzicht in de gegeven leerstof wordt verworven en de emotionele en educatieve vaardigheden worden aangescherpt. Bovendien zullen workshops (in samenwerking met externe partners) georganiseerd worden om de vaardigheden van deze groep nog te verbeteren. Al deze aspecten dragen vooral ook bij aan de dienstverlening voor de eerste doelgroep, de studenten die bijles nodig hebben. Daarenboven ligt de vergoeding per uur voor de bijlesgever 20% hoger dan bij de concurrentie.

Door het verlagen van de prijs van privé lesbegeleiding, wil Sagio.be vzw ten eerste haar steentje bijdragen aan de democratisering het onderwijs. De hoge prijs van privé lesbegeleiding, ondergraaft namelijk het democratisch karakter van ons onderwijssysteem. Uit marktonderzoek blijkt echter dat er bij een groot percentage van de studenten wel de nood bestaat aan extra begeleiding. Ten tweede heeft Sagio.be vzw tot doel de kwaliteit van de privébegeleiding te verhogen voor deze groep studenten.

Dit project richt zich op de studentenpopulatie in Leuven, dat de oudste universiteit van het land herbergt, maar waar ook innovatieve projecten ontkiemen.
Kortom, Sagio.be vzw zal een nieuwe wind doen waaien door de markt van lesbegeleiding. Enerzijds zullen goede studenten zich verder ontwikkelen door het geven van bijles. Studenten die moeilijkheden hebben, zullen kunnen genieten van kwalitatieve én goedkopere begeleiding. Zo kunnen ook de minder bedeelde studenten eindelijk kwaliteitsvolle privébegeleiding krijgen om hun slaagpercentages aan de universiteit te verhogen.

Contact:

Frederick De Coninck - Public relations
Sagio.be
Dekenstraat 2 – B3000 Leuven
Phone: +32 475 21 36 38

 

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us