LEUVEN MINDGATE

Imec ontvangt prestigieuze IEEE bedrijfsinnovatieprijs


Leuven – 22 augustus 2011 – Op zaterdag 20 augustus ontving het Leuvense onderzoekscentrum imec in San Francisco (USA) de IEEE Corporate Innovation Recognition van ‘s werelds grootste technische beroepsvereniging IEEE. Imec kreeg deze onderscheiding als erkenning voor zijn continue bijdrage aan de vooruitgang in chiptechnologie en micro-elektronica, en voor zijn innovatieve bijdrage aan wereldwijde samenwerking om de ontwikkelingen in de chipindustrie te versnellen.

Imec’s onderzoek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan krachtigere en goedkopere consumentenelektronica. Door continue technologische vernieuwingen, jaren vooruit op de industrie, heeft imec de roadmap van de geavanceerde micro-elektronica uitgezet. In nauwe samenwerking met industriële en academische partners wereldwijd, heeft imec oplossingen ontwikkeld voor kleinere elektronische systemen met meer rekenkracht en geheugen, en systemen die meerdere functies combineren zoals sensoren en elektronische bewerkingen.

Een belangrijke factor van imec’s succes is zijn uniek samenwerkingsmodel. Binnen imec’s strategische industriële affiliatieprogramma’s werken bedrijven wereldwijd met elkaar samen. In deze onderzoeksprogramma’s delen ze talent en intellectuele eigendom (IP) met de andere partners, beperken ze het risico door co-investering en versnellen zo uiteindelijk het onderzoek. Partners kunnen gebruik maken van imec’s geavanceerde infrastructuur zoals chip- of zonnecelproductiepilootlijnen met toestellen die nog niet op de markt zijn. Imec beschikt ook over een uitgebreide intellectuele eigendom portfolio die getransfereerd kan worden, en indien gewenst aangepast kan worden aan de noden van de industriële partner. Daarnaast heeft imec in zijn 27-jarig bestaan meer dan 30 spin-off bedrijven opgestart die imec’s vernieuwingen naar diverse markten brengen zoals de computer, biomedische, gezondheidszorg en energiemarkt.

Over imec
Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec’s internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.
Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan. Het onderzoekscentrum telt ongeveer 1900 medewerkers waarvan meer dan 500 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2010 bedroeg imec's budget (P&L) 285 miljoen euro. Meer informatie kan je vinden op www.imec.be

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics (Shangai) Co. Ltd.) en imec India (Imec India Private Limited).

Contact
Hanne Degans, External Communications Officer, T: +32 16 281 769, Mobile: +32 486 065 175, hanne.degans@imec.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us