LEUVEN MINDGATE

FMTC presenteert nieuwe resultaten op Hightech mechatronica


Op Hightech mechatronica, de conferentie en beurs voor geavanceerde machinebouw, die op 25 maart 2010 doorgaat in Veldhoven, Nederland, zal FMTC twee recente resultaten voorstellen: namelijk een tweevoudige lerende controle voor het verbeteren van de prestaties van industriële machines, en een visie systeem voor het volgen van de positie van snelle objecten.

Van moderne machines wordt verwacht dat ze zich autonoom kunnen aanpassen aan veranderende werkingsomstandigheden. Voor systemen die telkens eenzelfde taak repetitief moeten uitvoeren kan dit gerealiseerd worden door middel van regelaars met een lerend gedrag. Recente resultaten van FMTC tonen aan dat door de combinatie van iteratief lerende controle en adaptieve referentietrajecten optimale prestaties kunnen behaald worden. FMTC heeft deze tweevoudige leerstrategie succesvol toegepast op twee industriële toepassingen.

Een tweede resultaat dat op 25 maart getoond zal worden is een visie systeem voor het volgen van de positie van een badminton pluimpje. Het systeem bestaat uit twee camera's die het hele badminton terrein kunnen bekijken en een centrale computer. Door middel van object filtering, triangulatie, en traject schatting wordt de positie van het pluimpje bepaald met centimeter nauwkeurigheid aan een frequentie van 100 Hz. De voorgestelde triangulatie techniek blijkt robuust te werken en kan ook nuttig zijn voor een aantal industriële toepassingen.
Graag bespreken we wat deze resultaten voor Uw toepassingen kunnen betekenen op 25 maart in Veldhoven. Toegang tot hightech mechatronica 2010 is gratis mits voorinschrijving
via de website (www.hightechmechatronica.nl).

Over FMTC
FMTC is het onderzoekscentrum van de toonaangevende mechatronica bedrijven in Vlaanderen en is een initiatief van Agoria, de Belgische federatie van de technologische industrie. FMTC helpt de kloof tussen academische kennis in de mechatronica en het gebruik hiervan in industriële toepassingen te overbruggen. Teneinde zijn missie te volbrengen, beschikt FMTC over een uniek werkingsmodel van gemeenschappelijke onderzoeksprojecten. FMTC wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.
Meer informatie over FMTC kunt u vinden op FMTC's website www.fmtc.be of via:
Marc Engels
Algemeen Directeur
Celestijnenlaan 300D - bus 4027
B-3001 Heverlee
www.fmtc.be
info@fmtc.be

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us