LEUVEN MINDGATE

Leuven.Inc versterkt haar doelstellingen door de oprichting van een Stichting


Leuven, 8 december 2010 -- Als aanvulling van haar activiteiten ter stimulatie van ondernemerschap in Vlaanderen, creëert Leuven.Inc de 'Stichting Leuven.Inc'. Deze zal toelaten nieuwe initiatieven te ontplooien, waaronder steun aan maatschappelijk relevante projecten met betrekking tot ondernemerschap. Op 8 december 2010 werd de Stichting officieel opgericht in aanwezigheid van een reeks prominenten zoals Burgemeester Louis Tobback, Herman Daems en de bestuurders van Leuven.Inc.

Steunen en stimuleren
Koenraad Debackere, voorzitter van Leuven.Inc, verklaart: 'De oprichting van de Stichting Leuven.Inc is een logische ontwikkeling. De Stichting wenst ondernemerschap vanuit al zijn facetten te stimuleren en een Vlaamse en Europese reputatie op te bouwen als 'maecenas' voor het ondersteunen van maatschappelijk-economische projecten. Bijvoorbeeld door het uitreiken van een 'Stichting Leuven.Inc Prijs' waarbij projecten in een competitieve omgeving geselecteerd en aangemoedigd worden'.

Bestuur private Stichting Leuven.Inc
De private stichting wordt bestuurd door
- Herman Daems, voorzitter RvB GIMV, voorzitter van Barco en BNP Paribas Fortis Bank
- Gilbert Declerck, Executive Officer en lid RvB imec
- Desiré Collen, voorzitter RvB ThromboGenics en lid RvB Leuven.Inc
- Nicole De Smyter, Manager Leuven.Inc
- Koenraad Debackere, voorzitter Leuven.Inc en Algemeen Beheerder K.U.Leuven

Leuven.Inc vzw
Naast de Stichting blijft Leuven.Inc haar voornaamste doel nastreven, namelijk een stevige brug te slaan tussen de universitaire- en onderzoekswereld aan de ene kant en het bedrijfsleven aan de andere kant. Via uitwisseling van kennis en ervaring stimuleert het netwerk wetenschappers, vorsers, jonge starters en technologische groeibedrijven in Vlaanderen tot continue innovatie.
Het Leuven.Inc netwerk bestaat vandaag uit ruim 600 bedrijfs- en individuele leden die mekaar tijdens de vele activiteiten vinden in hun gedrevenheid om grensverleggende kennis te benutten bij hun productontwikkelingen, in hun bedrijfsprocessen en hun research & development.
Het huidige Leuven.Inc netwerk reikt tot ver over de grenzen heen via overeenkomsten met binnen- en buitenlandse partners zoals de Tampere regio, het netwerk rond de universiteit van Cambridge en het grensoverschrijdend netwerk dat de kennisregio's in Leuven, Eindhoven en Aken met elkaar verbindt.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Stichting Leuven.Inc neemt u contact op met
mevr. Nicole De Smyter
Email: nicole.desmyter@leuveninc.com  
GSM: 0486 50 40 35

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us