LEUVEN MINDGATE

Kenniscentrum voor onderzoek over groene energie opent de deuren


EnergyVille is een kenniscentrum dat onderzoek zal verrichten over groene energie en brengt spelers uit onderzoek, business, industrie en onderwijs bij elkaar. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen K.U.Leuven en VITO, met de steun van IMEC, en bundelt de krachten en expertises binnen de Vlaamse energietechnologie. De onderzoekers zullen expertise aanleveren op vlak van intelligente energienetwerken en energie-efficiënte gebouwen die belangrijk zijn voor een groen stedengewest. EnergyVille zal ook deel uitmaken van een Europees kenniscentrum rond innovatief energieonderzoek.

Op woensdag 15 juni 2011 werd de voorlopige locatie van EnergyVille officiëel geopend in aanwezigheid van viceminister-president van de Vlaamse Regering Ingrid Lieten en Vlaams minister Jo Vandeurzen.

Het vroegere atelier van de kunstenaar Piet Stockmans in Genk zal plaats bieden aan een dertigtal medewerkers van K.U.Leuven en VITO. In de loop van 2013 verhuizen ze naar een nieuwbouw met moderne laboratoriumfaciliteiten op het wetenschapspark Waterschei.

Meer informatie over EnergyVille vindt u op http://www.energyville.be





Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us