LEUVEN MINDGATE

Danielle Jacobs (BELTUG) verkozen tot nieuwe voorzitter van INTUG


Europa steeds belangrijker voor communicatietechnologie

Hongkong, 25 mei 2011
In Hongkong is vandaag Danielle Jacobs aangesteld als nieuwe voorzitter van INTUG, de International Telecommunications Users Group. Danielle Jacobs combineert het voorzitterschap met haar functie van General Manager van BELTUG en ziet hierin ook de meerwaarde: ook de bedrijven in België hebben specifieke behoeften qua communicatietechnologie en zijn steeds meer geconfronteerd met internationale regelgeving. INTUG overlegt o.m. met Neelie Kroes om de knelpunten voor bedrijven in de regelgeving weg te werken.

Belg verkozen
INTUG groepeert de Telecom User Groups van landen zoals Engeland, Spanje, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Mexico, Indonesië, Hongkong, Australië, Nieuw-Zeeland. Danielle Jacobs volgt Rosemary Sinclair op van de Australische User Group, wiens mandaat na 3 jaar ten einde is. Danielle combineert het voorzitterschap met haar functie van General Manager van BELTUG, de ledengroepering die de laatste jaren een sterke groei kende.

Meerwaarde voor BELTUG
Danielle Jacobs ziet in het voorzitterschap een duidelijke meerwaarde voor de leden van BELTUG: 'De internationale dimensie wordt steeds belangrijker bij communicatietechnologie en diensten. Ook de Belgische bedrijven -of ze nu internationaal actief zijn of niet- zijn steeds meer onderhevig aan regelgeving uit Europa. INTUG groepeert de belangen van al die bedrijven wereldwijd en wil dat de regelgeving in de toekomst beter rekening houdt met de specifieke behoeften van de bedrijven.

Telecom knelpunten voor bedrijven wegwerken
Tijdens de driedaagse meeting bespreken de leden van INTUG de belangrijkste knelpunten van de business users wereldwijd. Ze nemen ditmaal de markt en regelgeving in Azië-Pacific onder de loep en spreken er met een aantal belangrijke marktpartijen en beïnvloeders. Een paar voorbeelden van knelpunten:

- Nationale grenzen hinderen business: bedrijven hebben nood aan aansluitende grensoverschrijdende diensten, zoals voor hun mobiele telefonie en data. Nu vinden ze moeilijk hun weg in het 'patchwork' van nationale aanbiedingen met verschillende prijsstructuren en contracten.
- Interoperabiliteit in the cloud: bij grensoverschrijdende Cloud computing zitten bedrijven met vragen rond contracten, privacy en security. Bedrijven stellen hogere eisen aan privacy, security en performantie van hun netwerken dan consumenten. INTUG benadrukt het belang van interoperabiliteit van diensten, als essentieel voor een competitieve markt.
- Het risico op lock-in: Business users willen naast geïntegreerde diensten ook de vrije keuze behouden en niet afhankelijk worden van één leverancier.

Europese focus - relatie met regulatoren is kritisch
INTUG blijft onder meer overleg plegen met Europese Commissaris voor de 'Digital Agenda' Neelie Kroes om te verzekeren dat de stem van de business users gehoord wordt. Vorig jaar nog vroeg Ms. Kroes INTUG om haar op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen, los van de consultaties.

Daarnaast overlegt INTUG met BEREC (Body of European Regulators of Electronic Communications), die de Europese regelgevers groepeert. In maart sprak INTUG nog met Dhr. Fonteijn van BEREC die zei dat BEREC de inefficiënties en administratieve hinderpalen zou identificeren die transnationale spelers ervaren, als een eerste stap naar meer aanbod en keuze voor de business users.

Over INTUG
INTUG is de wereldwijde vereniging van business users van communicatiediensten. INTUG (opgericht in 1974 - met zetel in Nederland) heeft een internationale raad van bestuur en is actief betrokken bij ITU, OECD en regionale telecom organisaties. INTUG voorziet in regelmatige informatie voor de business users via http://www.intug.org en via nieuwsbrieven, standpunten, presentaties en antwoorden op officiële consultaties bij nieuwe regelgeving.

Over BELTUG
BELTUG is de gebruikersgroep voor bedrijven en publieke diensten die gebruik maken van communicatietechnologie en -diensten. BELTUG telt intussen meer dan 1.000 leden en vormt zo een belangrijke netwerkingorganisatie voor de ICT-beslissingsnemers in ons land. BELTUG brengt bedrijven samen om ervaringen uit te wisselen, publiceert aanbevelingen en informeert via workshops en seminaries. De organisatie verdedigt ook de belangen van de ICT-gebruikers bij nationale en internationale overheden.

Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us