LEUVEN MINDGATE

Imec's Raad van Bestuur meldt een fikse groei in 2010


Leuven, België - 29 april 2011 - Vandaag bevestigde de Raad van Bestuur van imec na goedkeuring van de financiële rapporten dat 2010 een zeer solide jaar was. De Raad kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst. Imec's inkomsten van 2010 bedroegen 285 miljoen euro. Imec België ontving van de Vlaamse Overheid haar jaarlijkse subsidie van 42,7 miljoen euro, nodig om het lange-termijn onderzoek te verzekeren en ook te kunnen investeren in nieuwe onderzoeksinitiatieven. Imec Nederland, deel van Holst Centre, ontving van de Nederlandse overheid 6,2 miljoen euro.

Imec's nano-elektronica-oplossingen en expertise helpen de wereldwijde industrie om via open innovatie nieuwe duurzame topproducten te ontwikkelen. In 2011, en ook daarna, zal imec hetzelfde innovatieve pad blijven bewandelen en de actieradius van zijn onderzoek en samenwerkingen nog verder uitbreiden in de domeinen energie, gezondheidszorg, ICT (informatie- en communicatietechnologie) en visualisatiesystemen.

In 2010 had imec 1.895 mensen in dienst, 8% meer dan in 2009, met inbegrip van 336 residenten - gastonderzoekers van partnerbedrijven en -instellingen - en 208 doctoraatsstudenten. Het talent en de toewijding van imec's onderzoekers leidde tot belangrijke resultaten. Bewijs daarvan zijn de bijna 1.800 conferentiebijdragen en publicaties in toonaangevende vakbladen, vaak in samenwerking met universiteiten in Vlaanderen en in het buitenland. 143 patenten werden toegekend in 2010 en nog eens 139 patenten werden ingediend. Imec werkt wereldwijd samen met meer dan 600 bedrijven en 175 universiteiten.

'Imec wil een pionier zijn in duurzame innovatie, en wil daarbij de grote uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd aanpakken. Ik ben ervan overtuigd dat een belangrijk deel van de antwoorden voor een doeltreffend en betrouwbaar gezondheidssysteem, voor duurzame urbanisatie en voor een verantwoord energiegebruik zal voortkomen uit innovatie op basis van nieuwe technologieën. Dit zal zich afspelen op de grens van verschillende disciplines, en nano-elektronica zal hierbij een onmisbare rol spelen. Dat is precies imec's sterkte', stelt Luc Van den hove, algemeen directeur en CEO van imec. 'Om onze groei aan te houden, zullen we ons onderzoek verbreden en aan een veel bredere industrie onze diensten aanbieden, dan de bedrijven waarmee we tot nu toe werken. We kunnen daarbij onze grenzen verleggen van de nano-elektronicabedrijven naar energiebedrijven, fabrikanten van medische apparaten, farmaceutische bedrijven, telefoonbedrijven, draadloze communicatiefirma's, beeldschermontwikkelaars en vele andere.

Over imec

Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Zo worden er technologische oplossingen ontwikkeld die relevant zijn voor de industrie. In een unieke hightech omgeving is imec's internationaal toptalent gedreven om de bouwblokken te ontwikkelen voor een beter leven in een duurzame maatschappij.
Imec's hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China en Japan. Het onderzoekscentrum telt een 1900-tal medewerkers waarvan meer dan 500 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2010 bedroeg imec's budget (P&L) 285 miljoen euro.

Meer informatie kan je vinden op www.imec.be

Imec is een geregistreerd trademark voor de activiteiten van IMEC International (stichting van openbaar nut volgens Belgisch recht), imec België (IMEC vzw gesteund door de Vlaamse Overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, deel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse Overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) en imec China (IMEC Microelectronics (Shangai) Co. Ltd.).

 

Meer informatie

imec: Katrien Marent, Director of External Communications, T: +32 16 28 18 80, Mobile: +32 474 30 28 66, katrien.marent@imec.be


Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us