LEUVEN MINDGATE

Network-mE wint 2e editie van de Start Academy


Gisteravond (woensdag 27 april) in het Pac te Gent werd de winnaar van de 2e editie van Start Academy bekend gemaakt. 6 laureaten bonden de strijd aan in hun mondelinge presentatie en verdediging van hun dossier. Met deze wedstrijd kunnen universiteitstudenten proeven van het ondernemerschap en krijgen ze de kans hun businessplan te vervolmaken. Start Academy Vlaanderen is een gezamenlijk initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen - kortweg Vlajo - en ING België.

Stimulans voor het ondernemerschap
Met Start Academy Vlaanderen willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het Vlaamse ondernemerschap. Tijdens de wedstrijd leggen de deelnemende studenten een parcours af van workshops waarbij dieper ingegaan wordt op het belang van het business plan, doelgroep- en strategiebepaling en het marketingplan.

Sinds het startschot van Start Academy op 7 december hebben de 283 ondernemende studenten van de KU Leuven en Ugent verschillende voorrondes doorlopen. Na elke voorronde vielen teams af. De zes sterkste teams gingen door naar de finale van gisteravond waar de zes laureaten hun business plan voorstelden aan de jury en het aanwezige publiek.

De uiteindelijke winnaar Network-mE gaat naar huis met een geldprijs van 2.250 euro en ca. 70 kredieturen begeleiding voor de succesvolle doorstart van het project. Ook de andere vijf laureaten ontvangen een geldprijs en begeleiding onder de vorm van kredieturen voor de doorstart van hun project.

Voor meer informatie:
Persdienst ING België, tel. 02/547.26.37, pressoffice@ing.be
Vlajo, Peter Coenen, tel. 016/298 401, 0475/96 00 14, peter.coenen@vlajo.org

De 6 finalisten:

Network-mE: (Cloud) Software that provides a fargoing support in interpersonal networking
TastyNuts: Identificatie en ontwikkeling van voedingsproducten die de acceptatie van insecten voor menselijke consumptie vergroot
Vlapi: Online platform voor verzekeringsexperten
Passive Greenhouse: Biosysteem voor energie/verwarming van tuinbouwserres
De Thriver: Een deels elektrisch, deels door mankracht aangedreven fiets met behuizing op 4 wielen.
Sensui: Web gebaseerde ICT oplossingen voor bedrijven

Start Academy is een wedstrijd om innovatieve ideeën uit te werken tot een nieuwe activiteit in partnership met ING, Deloitte, Start People, USG financial forces, Leuven.Inc, GIMV, VKW, Linklaters, Stella Artois, KU Leuven, UGent, Tech Transfer, USG innotiv, Gent BC, IBBT, Stad Gent.


Subscribe to our newsletter

Stay tuned and get our news in your inbox: subscribe here.

Keep me informed
Follow us